Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

problem woofers

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
guest
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 21:21    Заглавие: problem woofers Отговорете с цитат

privet. Imam edno malko vypros4e. kupih si Woofer-i 18 incha s 60oz magnit. Na tqh pishe 600W no se poluchi neshto neuchakvano. Pusnah gi na 200W usilvatel praven ot men (stk4050) slozeni v boxove i vnezapno izgorqha. kato gi otvorih ostanovih problema: prekusnata namotka na 1vata ili 2rata navivka. Moje li tova da se dylzi na nepravilna rabota na usilvatelq, ili na greshni boxove za govoritelite? A moje li da e ot lipsa na filtri na wooferite.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

По-скоро на грешни(или завишени от производителя) параметри на говорителите. Най-вероятно не са 600 W, защото това е от порядъка на бая Shocked Каква им е цената Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 11:38    Заглавие: Re: problem woofers Отговорете с цитат

guest написа:
privet. Imam edno malko vypros4e. kupih si Woofer-i 18 incha s 60oz magnit. Na tqh pishe 600W no se poluchi neshto neuchakvano. Pusnah gi na 200W usilvatel praven ot men (stk4050) slozeni v boxove i vnezapno izgorqha. kato gi otvorih ostanovih problema: prekusnata namotka na 1vata ili 2rata navivka. Moje li tova da se dylzi na nepravilna rabota na usilvatelq, ili na greshni boxove za govoritelite? A moje li da e ot lipsa na filtri na wooferite.

като казваш - внезапно изгоря провери данеби да имаш постоянен ток в изхода настъпалото
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 12:09    Заглавие: 600 или 60? Отговорете с цитат

Ако всичко друго е наред, значи най- вероятно говорителите са нискокачествени и изолацията на тела не е издържала....
За 200 Вата имаш поне 80 Волта захранване. Ако тела е с тънка изолация, даже и да носи на мощност(теоретично), се получава пробив близо до горния край на намотката (близо до изводите). Резултатът е малка черна точка и шпула на говорителя за пренавиване. Confused
Все пак огледай за следи от прегряване по самата шпула...
600 Вата? Shocked Едва ли.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guest
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

прав ток на стъпалото нямам ,но може да е от използвания тел. Иначе говорителите са куче марка ама струва ми се 18" могат да носят бая мошност. Поне 300 W. Mожете ли да ми предложите варянт как да ги оправя. Пробвах да запоя единия там дето прекъсна намотката, но пак изгоря малко в страни от спойката.
Върнете се в началото
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 19:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз такова животно 600W не съм виждал през живота си Shocked
450W със сигурност има.
Според мен има нешо сгафено в усилвателя ти Exclamation
Пробвал ли си го с други колони Question
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 21:15    Заглавие: Re: problem woofers Отговорете с цитат

guest написа:

Проблема ти е само и единствено в говорителя! Китайските говорители са с малки и слабонамагнитени магнити, което води до прегряване на намотката и до повреждането й. Колкото е по-слаб магнита, толкова по-слаб е магнитния поток върху шпулата. Огромно значение има и големината на процепа на магнита. Мощността на говорителя зависи от силата на магнита, която се дели на квадрата от разстоянието на процепа на магнита. Виждал съм 18 инчови говорители с магнити като на 10 ватови такива. Няма значение колко инчов ти е говорителя, защото мощността му не зависи от размера на мембраната. Освен това китайските говорители не се правят както трябва. Сърцевината на магнита, която влиза в шпулата не е стругована и идеално шлайфана, а е направена от валцован прът от обикновено желязо. Този материал няма идеално кръгла форма, а това също има решаващо значение за товароносимостта на говорителя........ мога да пиша още много по темата, но извода е само един: Ментетата са си ментета, не случайно са толкова евтини. Дори и марковите говорители, които са произведени в Китай не струват.
Върнете се в началото
guest
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

ampa si e OK. A wooferite sa amerikanski. shto se otnasq do magnita toi e 60oz koeto e 1.6 kg. Ima li variant da se prenaviqt i da prorabotqt na po visoka mo6tnost. Ako imate nqkakva po podrobna informaciq moje da mi ia izpratite i na po6tata [email protected]
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Яну 24, 2005 8:46    Заглавие: Отговорете с цитат

пиши на ICQ, може да го обсъдим, а ако поразгледаш форума има обсъждано пренавиването на говорители
Върнете се в началото
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 24, 2005 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждал съм на места пренавиват говорители и излиза около 20лв примерно в зависимост от мощността им обаче трябва да си прецениш дали си заслужава ако найстина са някви измислени...по добре си вземи нови макарче 18" не вървят много евтино пък било те и менташки ако си от софия мога да те опътя към едно две места където си мисля че правят такива работи Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети