Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на TV JVC AV21BJ8EES
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

А cигурен ли си в BU808 от тях 99% са ментета като го мериш с мултицета аз ги меря със стрелкови тр. дава ли ти като дарлингтон защото аз се бях набутал направо си бяха BU508 Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом си сменил електролита в базата най-вероятно тия дето ги слагаш са менте.
Те наистина от 808 ментетата май вече са 99% дагиеба.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и ментета да са. Всеки случай първия дето сложих и изгоря на вид беше 100% същия като оригиналния, а втория е доста по-различен - иначе отидоха и двата. Следващия път ще свържа последователно лампа. 100 W ли да е или колко? И интересното е че оригиналния транзистор е дал пълно късо, докато двата мои показват някакво съпротивление, като дори на първия, с хубавия външен вид съпротивлението е даже доста високо. Също и пък при пускане с втория се усети че дигна за миг високо, но за част от секундата. Ще махна и оригиналния филтров конд. А може ли да е от някой кварц покрай STV2248C? Че имаше нещо писано по тоя въпрос.
А, и като си гледам ремонтите се сетих, че преди нова година бях купил такива BU-ta и един съм сложил на VESTEL CTV-5511 S TXT chassis 11AK30-1. На него нямаше проблем, но сложих допълнителен радиатор. Та може да не се окаже от транзисторите, за съжаление.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 0:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако погледнеш в атача този транзистор ще ти дава във всички посоки все ми се струва че.......
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубавите BU808 дават около 300 - 320 ома Б-Е при мерене, зависи от уреда. Колекторен кондензатор, ТХО? Има лампи за целта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 0:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес купих малко транзистори и подхванах пак телевизора - подмених кондензатора в колектора на BU808, прехвърлящия към базата му и още няколко. Свързах лампа последователно на захранването към колектора на това BU808, презапоих и т.н. Резултат BU808 гори за част от мига. Сега вече поставих електронско ТХО и вместо Q601 (STX112) поставих BC639 (нямам оригинален, а в някои подобни шасита пише, че има такъв. И се получи високо напрежение! Поставих си оригиналното ТХО и пускам - захранване има (+115V), но ТВ не бачка! И както си се чудя при включен ТВ накъде да подхващам (около 1.5-2 мин) и той тръгна. Само, че нагря доста BU808 и поставих допълнителен радиатор, с който след 15-20 мин пак нагрява много. И се включва със закъснение, а ако е топъл се включва почти веднага. Сега погледнах и осцилограмите, а те не ми харесаха. Не мога да дам снимка, а съм нарисувал нещо подобно:

Дали се дължи на неподходящия BC639 и си трябва STX112? Или е някакъв страничен ефект
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема се реши малко неочаквано за мен - След като анализирах постигнатото засега и си върнах всичко, което бях сменил без BU808DFI и C613 (но поставих 22 вместо 10 uF/65V). Освен това за Q601 вместо STX112 (който на мерене ми се вижда здрав, освен това като откача BU808 и меря импулсите ми се вижда, че Q601 е наред, но го смених) та поставих два транзистора BC639 свързани в дарлингтон. И изненадващо ТВ заработи, дори вече BU808 не грее и свалих допълнителния радиатор.
П.С. сега импулсите са добре - правоъгълни, макар, че на базата на Q601 размаха е по-голям от колектора, докато с STX112 размаха е почти еднакъв...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети