Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фотоприемник PNP NO

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
chaveto
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Нови Искър

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 22:32    Заглавие: Фотоприемник PNP NO Отговорете с цитат

Искам да попитам за един фотоприемник. На него пише PNP NO това какво значи, че когато е осветен контакта е затворен или когато не е осветен е затворен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

NO означава "normal open", демек нормално отворен. Но, ако четем целият надпис, това би означавало изход с отворен колектор, като транзистора е PNP, което от своя страна означава, че като се отпуши, колектора този транзистор трябва да изведе на изходната клема +Ucc.
Върнете се в началото
chaveto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 1:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Да това ми е ясно какво ще изведе, но ме интересува кога ще го изведе, когато е осветен фотоприемника или когато не е осветен Question
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 9:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай го - осветиго и мери с омметъра, после мери и при тъмно.
Върнете се в началото
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 10:31    Заглавие: Отговорете с цитат

chaveto написа:
Да това ми е ясно какво ще изведе, но ме интересува кога ще го изведе, когато е осветен фотоприемника или когато не е осветен Question

Е-е-е-е, много въпроси задаваш. То всъщност и аз не знам, поради което "требе да проб'а" Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chaveto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи понеже не съм сигурен дали работи на 100% самият фотоприемник и затова питам. Иначе, когато е осветен е NO (на изхода е 0) когато е затъмнен на изхода е +24V. Проблема е такъв, че покраи машината дето е монтиран е имало пожар и не знам дали нещо топлината не го е скапала. Понеже аз го знам, че когато фотодатчика е PNP NO когато е осветен на изхода трябва да има + А според този които е на машината е обратно на това което аз знам и от там се обърквам. Възможно ли е топлината да е променила от NO на NC или просто датчика си работи и аз съм се подвел от това, че не съм го знаел как е точно Embarassed Нямам работещ PNP NO за да го пусна и да видя как е точно, имам само от тези програмируемите които ти си ги настроиваш какъв да е изхода.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

chaveto написа:
.... Възможно ли е топлината да е променила от NO на NC .....

Не.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

chaveto написа:
Значи понеже не съм сигурен дали работи на 100% самият фотоприемник и затова питам. Иначе, когато е осветен е NO (на изхода е 0) когато е затъмнен на изхода е +24V. Проблема е такъв, че покраи машината дето е монтиран е имало пожар и не знам дали нещо топлината не го е скапала. Понеже аз го знам, че когато фотодатчика е PNP NO когато е осветен на изхода трябва да има + А според този които е на машината е обратно на това което аз знам и от там се обърквам. Възможно ли е топлината да е променила от NO на NC или просто датчика си работи и аз съм се подвел от това, че не съм го знаел как е точно Embarassed Нямам работещ PNP NO за да го пусна и да видя как е точно, имам само от тези програмируемите които ти си ги настроиваш какъв да е изхода.

И друг да намериш пак това ще ти покаже защото фотодатчика ти е здрав.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chaveto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много за отговорите, това ме интересуваше.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети