| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chaveto Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 22:32 Заглавие: Фотоприемник PNP NO |
|
|
| Искам да попитам за един фотоприемник. На него пише PNP NO това какво значи, че когато е осветен контакта е затворен или когато не е осветен е затворен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 22:56 Заглавие: |
|
|
| NO означава "normal open", демек нормално отворен. Но, ако четем целият надпис, това би означавало изход с отворен колектор, като транзистора е PNP, което от своя страна означава, че като се отпуши, колектора този транзистор трябва да изведе на изходната клема +Ucc. |
|
|
 |
chaveto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 1:09 Заглавие: |
|
|
Да това ми е ясно какво ще изведе, но ме интересува кога ще го изведе, когато е осветен фотоприемника или когато не е осветен  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 9:16 Заглавие: |
|
|
| Пробвай го - осветиго и мери с омметъра, после мери и при тъмно. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 10:31 Заглавие: |
|
|
| chaveto написа: | Да това ми е ясно какво ще изведе, но ме интересува кога ще го изведе, когато е осветен фотоприемника или когато не е осветен  |
Е-е-е-е, много въпроси задаваш. То всъщност и аз не знам, поради което "требе да проб'а"  |
|
|
 |
chaveto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 16:14 Заглавие: |
|
|
Значи понеже не съм сигурен дали работи на 100% самият фотоприемник и затова питам. Иначе, когато е осветен е NO (на изхода е 0) когато е затъмнен на изхода е +24V. Проблема е такъв, че покраи машината дето е монтиран е имало пожар и не знам дали нещо топлината не го е скапала. Понеже аз го знам, че когато фотодатчика е PNP NO когато е осветен на изхода трябва да има + А според този които е на машината е обратно на това което аз знам и от там се обърквам. Възможно ли е топлината да е променила от NO на NC или просто датчика си работи и аз съм се подвел от това, че не съм го знаел как е точно Нямам работещ PNP NO за да го пусна и да видя как е точно, имам само от тези програмируемите които ти си ги настроиваш какъв да е изхода. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 16:28 Заглавие: |
|
|
| chaveto написа: | | .... Възможно ли е топлината да е променила от NO на NC ..... |
Не. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 16:32 Заглавие: |
|
|
| chaveto написа: | Значи понеже не съм сигурен дали работи на 100% самият фотоприемник и затова питам. Иначе, когато е осветен е NO (на изхода е 0) когато е затъмнен на изхода е +24V. Проблема е такъв, че покраи машината дето е монтиран е имало пожар и не знам дали нещо топлината не го е скапала. Понеже аз го знам, че когато фотодатчика е PNP NO когато е осветен на изхода трябва да има + А според този които е на машината е обратно на това което аз знам и от там се обърквам. Възможно ли е топлината да е променила от NO на NC или просто датчика си работи и аз съм се подвел от това, че не съм го знаел как е точно Нямам работещ PNP NO за да го пусна и да видя как е точно, имам само от тези програмируемите които ти си ги настроиваш какъв да е изхода. |
И друг да намериш пак това ще ти покаже защото фотодатчика ти е здрав. |
|
|
 |
chaveto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 18:07 Заглавие: |
|
|
| Мерси много за отговорите, това ме интересуваше. |
|