| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Zot Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 17:32 Заглавие: Изчисляване на 2 полярно захранване и разделителен Ц |
|
|
Здравеите пичове, имам 2 въпросчета , който верочтно на вас ще се сторят лесни, но мен малко ме затрудняват:
Първия е -има ли някаква формула за изчисляване на 2 полярно захранване( с изкарана маса) - трябва ми за операционен усилвател
схемата:
`o _________________________o +4.5V
```````|````````````|`````|
```````|```````````=e 2n``|
```````=680n```````|```` R 51k
```````|````````` __|_____|
```````|`````````|``|`````|
```````|```````` M``=e2n`R 51k
`o_____|____________|____|__o -4.5V
= - кондензатор
=е - електролитен кондензатор
R-резистор
М - маса
Тази схема я намерих, и ми върши работа. но за проекта ми трябва формулата по която се зичислява.
Също така ми трябва и формулата по която се изчислява капацитета на разделителен кондензатор за точно определена честота ( на изхода на генератор).
Мерси предварително
Съжалявам че я шиша за 3 ти път.. посто несъм регистриран в форума и немога да внасям корекции по постовете си ( ако сега не стане вече ще чакам hit.bg да се оправи и да я кача на картинка там.
Модерирано от RC. А какво ти пречи да се регистрираш? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 15:02 Заглавие: |
|
|
Това е схемата. Трябват ми само формулите за смятане- схемата има някакви стойности взети наготово от 1 книжка, но там не е показано изчислението ми.
Както писах ми трябва и начина за изчисление на разделителен кондензатор за честота 1 МХц. |
|
|
 |
Zot Нов потребител

Регистриран на: 21 Яну 2005 Мнения: 46 Местожителство: nqkyde tam (VT)
|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 15:04 Заглавие: |
|
|
това разбирасе пак бях аз, но забравих да си вляза в акаутна предварително
сорка-без да искам
мерси предварително за помощта. _________________ Благословен да бъде този, който няма какво да каже, и въпреки това си мъчи
Аз несъм много много вярващ... така чеееее... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
Не мога да ти дам точни формули , но ще ти дам някои напътствия.
Първо -тока през делителя ти трябва да е 5-10 пъти по -голям от входния ток на ОУ ,ако разбираш какво искам да кажа.
Второ -кондензаторите паралелно на резисторите трябва да са с ниско съпротивление за най ниската работна честота на схемата ти
Трето -относно разделителния кондензатор и там е същото -зависи какъв спад е допустим на честотата 1 МХц и входното съпротивление на следващото стъпало . Единствената формула ,която ще ти дам е за съпротивлението но кондензатора на дадената честота -Хс=1/ 6.28*F*C
където Хс е в омове ,F -в херца а С във фаради . |
|
|
 |
Zot Нов потребител

Регистриран на: 21 Яну 2005 Мнения: 46 Местожителство: nqkyde tam (VT)
|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 23:25 Заглавие: 10х |
|
|
МЕРСИ, МНОГО
трябва да те черпя 1 бира:) _________________ Благословен да бъде този, който няма какво да каже, и въпреки това си мъчи
Аз несъм много много вярващ... така чеееее... |
|
|
 |
|