Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изчисляване на 2 полярно захранване и разделителен Ц

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Zot
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 17:32    Заглавие: Изчисляване на 2 полярно захранване и разделителен Ц Отговорете с цитат

Здравеите пичове, имам 2 въпросчета , който верочтно на вас ще се сторят лесни, но мен малко ме затрудняват:
Първия е -има ли някаква формула за изчисляване на 2 полярно захранване( с изкарана маса) - трябва ми за операционен усилвател
схемата:
`o _________________________o +4.5V
```````|````````````|`````|
```````|```````````=e 2n``|
```````=680n```````|```` R 51k
```````|````````` __|_____|
```````|`````````|``|`````|
```````|```````` M``=e2n`R 51k
`o_____|____________|____|__o -4.5V
= - кондензатор
=е - електролитен кондензатор
R-резистор
М - маса

Тази схема я намерих, и ми върши работа. но за проекта ми трябва формулата по която се зичислява.
Също така ми трябва и формулата по която се изчислява капацитета на разделителен кондензатор за точно определена честота ( на изхода на генератор).
Мерси предварително Shocked Smile
Съжалявам че я шиша за 3 ти път.. посто несъм регистриран в форума и немога да внасям корекции по постовете си ( ако сега не стане вече ще чакам hit.bg да се оправи и да я кача на картинка там.

Модерирано от RC. А какво ти пречи да се регистрираш?
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е схемата. Трябват ми само формулите за смятане- схемата има някакви стойности взети наготово от 1 книжка, но там не е показано изчислението ми.
Както писах ми трябва и начина за изчисление на разделителен кондензатор за честота 1 МХц.
Върнете се в началото
Zot
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: nqkyde tam (VT)

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 15:04    Заглавие: Отговорете с цитат

това разбирасе пак бях аз, но забравих да си вляза в акаутна предварително Embarassed Smile
сорка-без да искам Smile

мерси предварително за помощта.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мога да ти дам точни формули , но ще ти дам някои напътствия.
Първо -тока през делителя ти трябва да е 5-10 пъти по -голям от входния ток на ОУ ,ако разбираш какво искам да кажа.
Второ -кондензаторите паралелно на резисторите трябва да са с ниско съпротивление за най ниската работна честота на схемата ти
Трето -относно разделителния кондензатор и там е същото -зависи какъв спад е допустим на честотата 1 МХц и входното съпротивление на следващото стъпало . Единствената формула ,която ще ти дам е за съпротивлението но кондензатора на дадената честота -Хс=1/ 6.28*F*C
където Хс е в омове ,F -в херца а С във фаради .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Zot
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: nqkyde tam (VT)

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 23:25    Заглавие: 10х Отговорете с цитат

МЕРСИ, МНОГО Laughing
трябва да те черпя 1 бира:)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети