Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

каскада за Grundig шаси CUC1822
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Яну 15, 2008 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за спама ама имам същия телевизор в сервиза от доста време и мисля че му е заминал импулсния траф на захранването.От къде може да се намери такъв?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 15, 2008 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
Извинявам се за спама ама имам същия телевизор в сервиза от доста време и мисля че му е заминал импулсния траф на захранването.От къде може да се намери такъв?

По какво реши че е за импулсния трансформатор виновен?
Между другото във въпросния Grundig импулсния трансформатор наистина дефектира...
Ако му кажеш и номера може и да опитам да ти изровя такъв.

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 1:03; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.Шумен

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 7:23    Заглавие: Отговорете с цитат

А кaскада има ли въпросния Grundig, че не мога да намеря хубава.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 9:54    Заглавие: Отговорете с цитат

jivko написа:

Не разбрах към кой беше въпроса,ама айде.
Моя е със напукана каскада,която чат-пат препуква.Не става за слагане-иначе щех да ти свърша работа,щото тъй или иначе е бракуван по съвсем друга причина-29ка филипсов екран дето няма зелено.

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 1:04; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
jivko написа:

Не разбрах към кой беше въпроса,ама айде.
Моя е със напукана каскада,която чат-пат препуква.Не става за слагане-иначе щех да ти свърша работа,щото тъй или иначе е бракуван по съвсем друга причина-29ка филипсов екран дето няма зелено.

Ако е нацепена отстрани(където се сцепват по принцип) аз им правя "кофраж" и наливам епоксидна смола.Става идеално-не един съм пускал така-повече там не пробива
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Ако е нацепена отстрани(където се сцепват по принцип) аз им правя "кофраж" и наливам епоксидна смола.Става идеално-не един съм пускал така-повече там не пробива

Бай Тишане,мога да поспоря с тебе.
Правил съм куфражи,куфражчета и т.н.-имам поне 10 методики за това (с епоксидна смола,със силикон,с хостафан,със топло лепило,т.нар. "многопластов сандвич" и т.н. и т.н.) и съм се отказал от тая методика.
Някои карат все пак така,някои пак препръщяват рано или късно.А лошото е че в тоя телевизор една искра и нищо чудно процесора да си иде.
Ей оня ден правих такъв само че от обикновените 50Хц с късата каскада-колега я е лепил каскадата по всички правила и салтанати (абе както си пише по книгите,6 плюс оценка му давам).И след 2 седмици пляяяс-ай сега процесор,телетекстната платка направо я изхвърлих,и тунера е блокирал шините...
А още повече в този случай когато говорим за 100Хц шаси дето една искра и я процесора,я стохерцовия блок са отишли по дяволите.
За това съм върл противник на всички технологии на лепене Exclamation
Лепя само когато въпросното ТХО или каскада просто не им се произвежда никакъв заместител и няма друг вариант за спасяване на положението.
Yordanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Botswana,Gaborone

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

[Аз също съм против лепенето, но имам питане , някой пробвал ли е със червен восък?
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Че има ли още от него да се намира някъде?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.Шумен

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм пробвал ,ама не става, защото се напуква. Най-добре е с термоустойчивия червен силикон. Епоксидната смола се напуква при големи температурни разлики.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 14:52    Заглавие: Отговорете с цитат

jivko написа:
Най-добре е с термоустойчивия червен силикон..

Той пък съдържа оловен миниум,който ебава майката на всички изолационни качества.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети