| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 21:21 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се за спама ама имам същия телевизор в сервиза от доста време и мисля че му е заминал импулсния траф на захранването.От къде може да се намери такъв? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2008 21:53 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | Извинявам се за спама ама имам същия телевизор в сервиза от доста време и мисля че му е заминал импулсния траф на захранването.От къде може да се намери такъв? |
По какво реши че е за импулсния трансформатор виновен?
Между другото във въпросния Grundig импулсния трансформатор наистина дефектира...
Ако му кажеш и номера може и да опитам да ти изровя такъв. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 1:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 7:23 Заглавие: |
|
|
| А кaскада има ли въпросния Grundig, че не мога да намеря хубава. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 9:54 Заглавие: |
|
|
| jivko написа: | | А кaскада има ли въпросния Grundig, че не мога да намеря хубава. |
Не разбрах към кой беше въпроса,ама айде.
Моя е със напукана каскада,която чат-пат препуква.Не става за слагане-иначе щех да ти свърша работа,щото тъй или иначе е бракуван по съвсем друга причина-29ка филипсов екран дето няма зелено. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 1:04; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 10:02 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | jivko написа: | | А кaскада има ли въпросния Grundig, че не мога да намеря хубава. |
Не разбрах към кой беше въпроса,ама айде.
Моя е със напукана каскада,която чат-пат препуква.Не става за слагане-иначе щех да ти свърша работа,щото тъй или иначе е бракуван по съвсем друга причина-29ка филипсов екран дето няма зелено. |
Ако е нацепена отстрани(където се сцепват по принцип) аз им правя "кофраж" и наливам епоксидна смола.Става идеално-не един съм пускал така-повече там не пробива _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 10:33 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Ако е нацепена отстрани(където се сцепват по принцип) аз им правя "кофраж" и наливам епоксидна смола.Става идеално-не един съм пускал така-повече там не пробива |
Бай Тишане,мога да поспоря с тебе.
Правил съм куфражи,куфражчета и т.н.-имам поне 10 методики за това (с епоксидна смола,със силикон,с хостафан,със топло лепило,т.нар. "многопластов сандвич" и т.н. и т.н.) и съм се отказал от тая методика.
Някои карат все пак така,някои пак препръщяват рано или късно.А лошото е че в тоя телевизор една искра и нищо чудно процесора да си иде.
Ей оня ден правих такъв само че от обикновените 50Хц с късата каскада-колега я е лепил каскадата по всички правила и салтанати (абе както си пише по книгите,6 плюс оценка му давам).И след 2 седмици пляяяс-ай сега процесор,телетекстната платка направо я изхвърлих,и тунера е блокирал шините...
А още повече в този случай когато говорим за 100Хц шаси дето една искра и я процесора,я стохерцовия блок са отишли по дяволите.
За това съм върл противник на всички технологии на лепене
Лепя само когато въпросното ТХО или каскада просто не им се произвежда никакъв заместител и няма друг вариант за спасяване на положението. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 13:27 Заглавие: |
|
|
[Аз също съм против лепенето, но имам питане , някой пробвал ли е със червен восък? _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 13:28 Заглавие: |
|
|
| Че има ли още от него да се намира някъде? |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 14:10 Заглавие: |
|
|
| Аз съм пробвал ,ама не става, защото се напуква. Най-добре е с термоустойчивия червен силикон. Епоксидната смола се напуква при големи температурни разлики. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 14:52 Заглавие: |
|
|
| jivko написа: | | Най-добре е с термоустойчивия червен силикон.. |
Той пък съдържа оловен миниум,който ебава майката на всички изолационни качества. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|