Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Akai ct1407d - Проблем с захранването
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпреки ,че ако сваленото ТХО има нещо във вторичните вериги на телевизора дефект и като запоиш Електронското и то вдигне високо си мислиш че ТХОто е дефектно и после гризваш дръвцето Twisted Evil Не казвам че е най точния метод но най бързо се пробва така Very Happy .
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 12:53    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Въпреки ,че ако сваленото ТХО има нещо във вторичните вериги на телевизора дефект и като запоиш Електронското и то вдигне високо си мислиш че ТХОто е дефектно и после гризваш дръвцето Twisted Evil Не казвам че е най точния метод но най бързо се пробва така Very Happy .

E то това е най-лесното-вторичните вериги се разпояват и разбираш.
Значи аз като има съмнения в ТХО-
Arrow 1во разкачвам всички вторични вериги-да не би някоя да товари.
Тоест оставям отпоени само колекторната намотка и ABLa щото пръщи гадно и ме дразни.
Така се изяснява е ли проблема във вторични вериги или не е.
Arrow След това откачвам ТХО нацяло вече-слагам първичната намотка от Е-380 вместо него и си седа със отвертката на пъпката-ако доде искра-работата е ясна...
Както и да е-всеки си има методи-и аз ме дразни да отпоявам със ширмовка и не ми е удобно,други колеги само със ширмовка действат и не щат да чуят за вакуум-помпа.Колкото майстори-толкоз и акъли.Не пертендирам че моя е най-добрия.Просто по моя метод работата на ТВ е в условия най-близки до реалните.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kras1970
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 17:16    Заглавие: Проблема се оказа в трафа ! Отговорете с цитат

Благодаря за идеите. Смених трафа (имам го повече от 10 години и не знам как още не бях го изхвърлил) и ТВ заработи. Сега ще огледам за други проблемчета. Успех на всички.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пет Яну 18, 2008 6:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Както и да е-всеки си има методи-и аз ме дразни да отпоявам със ширмовка и не ми е удобно,други колеги само със ширмовка действат и не щат да чуят за вакуум-помпа

Bojilov, сигурно си чувал, че някои колеги ползват медицински игли с различен диаметър, за разпояване на тунери, ТХО, ИС и др. Аз например съм намерил игли с различен диаметър от ветеринар, които са изцяло метални и са по-дълги. Ваденето на ТХО ми отнема 1 минута. Същото е и когато трябва да прекъсна верига. Хващам края на мостчето или съпротивлението с върха на иглата, разпойвам и го избутвам през отвора.
Разбира се вакуум помпата е чудесно нещо. Хеле пък като му направиш снадка на човката от подходяща силиконова шлаухка. На ИС се разпояват по две крачета наведнъж.

Извинявам се на колегта kras1970 за намесата в темата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети