| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 11:36 Заглавие: |
|
|
| Трафа от "София 31" позволява до 30% претоварване по ток.Изходното му напрежение е 19 волта променливо,добре отфилтрирано поне 4700 микрофарада,ще ти даде 18 волта 4 ампера без проблем.Не изпълнява всички изисквания за твоя стабилизатор,но се намира лесно затова ти го препоръчвам.Ако си от София иди в магазина на Наско Колев "Братя Миладинови 60"Той има голям избор от "корекомски" лъскави японски трафове верно по 20 лева са,но както каза колегата по горе за качествено изработено изделие не трябва да жалиш пари.Единицата VA е приблизително равна на W или A=U*I*cos(f),VA |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Popov Активен потребител

Регистриран на: 24 Окт 2004 Мнения: 83 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 17:23 Заглавие: |
|
|
Добре, за по-сериозен изправител какъв трансформатор да си купя ( параметрите му ) От фирма Унитраф - Соколово ще си поръчам.
I, U, P, (VA) |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2005 19:03 Заглавие: |
|
|
| Ами зависи какво искаш като напрежение и ток,като стабилност,като шум.За Линеен стабилизатор трябва да е 10% по голям по ток и 3-4 волта по висок като променливо напрежение от това какво искаш да получиш в изхода.При импулсен стабилизатор нещата се променят.А волт амперите и ватовете в случая ги считай за едно и също. |
|
|
 |
Popov Активен потребител

Регистриран на: 24 Окт 2004 Мнения: 83 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 17:05 Заглавие: |
|
|
Снабдих се с един много мощен трансформатор, 220/24;36 Волта, 250 В/А Засега идеята ми е да си направя захранващия блок от фирма неомонтана, ако някой има по-хубава и по-сполучлива схема, би ли ми я дал.
Благодаря предварително! |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2005 12:02 Заглавие: 723 |
|
|
без да споря че е най добра ще ти предложа ма723 КРЪГЪЛ корпус като на транзисторите 6551 например лесно става винаги тръгва
от първия път и с подходящо комплектовани краини транзистори или дарлингтон е доста стабилна моят изправител вече бачка повече от 2 години а какво ли не съм закачал от автомобилни акумулатори през тда-та до светодиоди аз съм много доволен ако поразровиш малко сари списания ще намериш много схеми!
успех!!! _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2005 13:46 Заглавие: Re: Стабилизиран изправител |
|
|
Не точно по-темата:
Проблема със София 31 реших така:
нов грец,с диоди на отделна платка закрепена отгоре до КД502,посредством дистанционни втулки.За охладител на кд-то освен оригиналните 3 пластини успях съвсем удачно да закрепя едно малко вентилаторче на 12В,40мм страна,влезе идеално меjду пластината,дори без нуjда от допалнително закрепване.Отгоре на капака изрязах отвор по размерите на вентилаторчето, за да не възпрепятства въздушния поток.По този начи нито загрява,нито му гори греца(диоди 100В,10А, на малки радиаторчета от счупени капачки за бушони,изрязани малко отгоре за да се събира,те са от метал вътре,а отгоре е керамиката). |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2005 16:26 Заглавие: |
|
|
ами аз не съм супер запознат с чипа той е старичък но като цяло схемата му ми допадна и бачка без проблем повече от 2 години а схемата я имам на хартия как да ти я пратя?
потърси сп.радио и телевизия не се сещам в кой брой трябва да ровя питай другите в форума сигурен съм че ще има отзвук! помогнете малко на човека с характеристиките на тоя 723(не гарантирам че е по добър от тоя на неомонтана поради факта че не съм го пробвал неомонтанския но като цяло върви добре) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
|