Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Стабилизиран изправител (0-20)V, (0-5)A
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 11:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Трафа от "София 31" позволява до 30% претоварване по ток.Изходното му напрежение е 19 волта променливо,добре отфилтрирано поне 4700 микрофарада,ще ти даде 18 волта 4 ампера без проблем.Не изпълнява всички изисквания за твоя стабилизатор,но се намира лесно затова ти го препоръчвам.Ако си от София иди в магазина на Наско Колев "Братя Миладинови 60"Той има голям избор от "корекомски" лъскави японски трафове верно по 20 лева са,но както каза колегата по горе за качествено изработено изделие не трябва да жалиш пари.Единицата VA е приблизително равна на W или A=U*I*cos(f),VA
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Popov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, за по-сериозен изправител какъв трансформатор да си купя ( параметрите му ) От фирма Унитраф - Соколово ще си поръчам.
I, U, P, (VA)
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами зависи какво искаш като напрежение и ток,като стабилност,като шум.За Линеен стабилизатор трябва да е 10% по голям по ток и 3-4 волта по висок като променливо напрежение от това какво искаш да получиш в изхода.При импулсен стабилизатор нещата се променят.А волт амперите и ватовете в случая ги считай за едно и също.
Върнете се в началото
Popov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2005 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Снабдих се с един много мощен трансформатор, 220/24;36 Волта, 250 В/А Засега идеята ми е да си направя захранващия блок от фирма неомонтана, ако някой има по-хубава и по-сполучлива схема, би ли ми я дал.
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2005 18:49    Заглавие: Отговорете с цитат

http://mladkonstruktor.bg /Нашите схеми/Лабораторен захр. блок
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2005 12:02    Заглавие: 723 Отговорете с цитат

без да споря че е най добра ще ти предложа ма723 КРЪГЪЛ Very Happy корпус като на транзисторите 6551 например лесно става винаги тръгва
от първия път и с подходящо комплектовани краини транзистори или дарлингтон е доста стабилна моят изправител вече бачка повече от 2 години а какво ли не съм закачал от автомобилни акумулатори през тда-та до светодиоди Very Happy аз съм много доволен ако поразровиш малко сари списания ще намериш много схеми!
успех!!!
Върнете се в началото
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2005 13:46    Заглавие: Re: Стабилизиран изправител Отговорете с цитат

Не точно по-темата:
Проблема със София 31 реших така:
нов грец,с диоди на отделна платка закрепена отгоре до КД502,посредством дистанционни втулки.За охладител на кд-то освен оригиналните 3 пластини успях съвсем удачно да закрепя едно малко вентилаторче на 12В,40мм страна,влезе идеално меjду пластината,дори без нуjда от допалнително закрепване.Отгоре на капака изрязах отвор по размерите на вентилаторчето, за да не възпрепятства въздушния поток.По този начи нито загрява,нито му гори греца(диоди 100В,10А, на малки радиаторчета от счупени капачки за бушони,изрязани малко отгоре за да се събира,те са от метал вътре,а отгоре е керамиката).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2005 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

ами аз не съм супер запознат с чипа той е старичък но като цяло схемата му ми допадна и бачка без проблем повече от 2 години а схемата я имам на хартия как да ти я пратя?
потърси сп.радио и телевизия не се сещам в кой брой трябва да ровя питай другите в форума сигурен съм че ще има отзвук! помогнете малко на човека с характеристиките на тоя 723(не гарантирам че е по добър от тоя на неомонтана поради факта че не съм го пробвал неомонтанския но като цяло върви добре)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети