|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
momchilmm Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 23:28 Заглавие: |
|
|
ами аз наскоро имах проблем с една фирма за поддръжка на асансьори - един прекрасен ден спряха асансьора и казаха "давате 650 лв. защото трябва да се смени флексир кабела". от тях 330 за кабела, останалите за клеморед и работа.
тук е мястото да кажа, че още не мога да загрея как при редовното плащане на ежемесечна такса абонамент за асансьорите, трудът при такива ремонти се заплаща допълнително. но за съжаление в този сектори всички фирми правят едно и също - изнудват хората: или плащай, или ходи пеш!
аз написах в google "флексир" и намерих фирма която произвежда такъв кабел и ми го докараха на техни разноски в софия. излезе със 100 лв. по-евтино.
ето линк:
http://www.iskar-lifts.hit.bg/products.htm
обади се и питай - пък могат и да ти помогнат
успех |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 9:46 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички които се обадиха,на Милен!Нещата се оправиха,така,чезакривам темата!Модератора може да затрие. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 17:31 Заглавие: |
|
|
Късно я видях.... релетата са доста специфични, приличат на онези, които се слагат в старите дуплексни кутии. Метнали са те на върбата с контактите- разглобяват се и се сменят само повредените контакти ! Или се сменя само бобината, без да се пипа мех. система. Да добавя, че става дума за старите асансьори 1А9АА1-t . Баща ми поддържаше преди 5-6 такива. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
emoto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 19:21 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | Късно я видях.... релетата са доста специфични, приличат на онези, които се слагат в старите дуплексни кутии. Метнали са те на върбата с контактите- разглобяват се и се сменят само повредените контакти ! Или се сменя само бобината, без да се пипа мех. система. Да добавя, че става дума за старите асансьори 1А9АА1-t . Баща ми поддържаше преди 5-6 такива. | Извини ме, но пишеш наизуст! Питай баща си как се свалят всички релета ... Всичките са хванати за една шина, и на всеки контакт има запоен ПОНЕ един кабел..... За информация на едно реле има 24 контакта. Не защитавам колегите, някои наистина прекаляват, но и съгласете се, че всеки труд би трябвало да се заплаща!
Колкото до таксите , те се договарят индивидуално, но са задължителни по ЗИТП !
Ако имате някакви въпроси , бих ви помогнал!
[email protected] |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 19:46 Заглавие: |
|
|
Емо глупостите ги пишеш ти!
Попитай някой от механиците на А29 където са хиляди подобни релета с не по малко контакти и често през ден се налага да се сменят контакти, контактни групи и цели релета а също така и да се юстират. Колегите в БТК все още продължават да го правят където са останали тези централи за доста по ниско заплащане от това на асансьорен техник. А незнанието комбинирано с мързел води до подобни теми |
|
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 19:58 Заглавие: помощ за асаньор |
|
|
| Значи,писах,че затварям темата!Нещата се оправиха!Не зная защо дълбаете релетата, писах,че става въпрос за 3 контактора,които управляват двигатела(за тях казаха,че са с 2 бобини,на 48 волта)!Питах и за схема за обща култура,но щом няма-здраве!Моля модератора да я затрие!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|