|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 2:15 Заглавие: |
|
|
| Схемата е същата, но контролните точки са много размазани. За по-сигурно измери директно захранването по диагонал между 21 и 42кр. на процесора или между 4 и 8кр. на паметта. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
Смених 7505 с нов, само че с BC547B (оригиналния беше BC548B). Въпросното напрежение в точката P9 стана 5,4V и телевизора тръгна . На пръв поглед си работи идеално - има си хубава картина и звук. Абе супер е .Ноо пак има някои неща които ме притесняват:
- тъй като нямам дистанционно за сега, засега използвам бутоните отпред. Но менюто което се включва от там съдържа само следните настройки: усливане на звука, цвят, контраст, яркост, таймер някакъв. Няма примерно за търсене на програми. Нормално ли е това? Можеби е така при тези филипси.
- когато го влюча в контакта направо тръгва, а не се пуска първо на стенд бай както си мисля че трябва да е.
- след всяко спиране от контакта си губи настройките за звука, цвят, яркост и т.н. дето съм ги правил.Нормално ли е?
- Притесняват ме и напреженита в следните точки: в P7=11,2V (а трябва да е 10,3), F3=16,3 (а трябва да е 5V), F4=2,4V (а трябва да е 2V).
Измерени са спрямо масата на тунера. |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
| Намерих дистанционно и разбрах от къде се настройват каналите. Но се оказа, че като изключа телевизора (дори и от дистанционното) настройките се губят. Няма значение дали го дърпам от щепсела или или го изключвам от дистанционното - не помни. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 22:42 Заглавие: |
|
|
Абе щом има картина и звук карай го така,няма да го изключваш по никакъв начин .Купи си един UPS ако не ти се наглася всеки път като спре тока.  |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 23:13 Заглавие: |
|
|
Да, благодаря за идеата. Що не я патентоваш ?Дори при стенд бай не помни. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2008 0:19 Заглавие: |
|
|
| За тоя Philips голяма борба падна! За да помни каналите е свързано с паметта и проца. на TV-то или просто не знаеш с кой бутон да запаметиш настройките. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2008 0:34 Заглавие: |
|
|
| Bundy написа: | Въпросното напрежение в точката P9 стана 5,4V и телевизора тръгна . На пръв поглед си работи идеално - има си хубава картина и звук. Абе супер е  | Не знам за идеята на mitaka_1, но процесора, дето толкова време издържа на 10V, наистина трябва да го патентоваш . | Bundy написа: | | - Притесняват ме и напреженита в следните точки:...F3=16,3 (а трябва да е 5V) | Напрежението, което мериш е нормално. Това в F3 е осцилограма и се гледа с осцилоскоп. A тези 5V/div са 5 волта на деление и отговарят на едно квадратче от осцилограмата. | Bundy написа: | | Но се оказа, че като изключа телевизора (дори и от дистанционното) настройките се губят. Няма значение дали го дърпам от щепсела или или го изключвам от дистанционното - не помни. | При това захр. от 10 волта ще трябва да почерпиш, че само паметта е дала фира. Сменяш я и трябва да си в джаза. Успех! |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2008 9:22 Заглавие: |
|
|
| Аз да туй му предложих да си купи UPS,че сега докато смени и програмира паметта ще се изпишат още 5 страници. |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2008 10:44 Заглавие: |
|
|
Давайте да започваме следващите 5 страници .Митак ти не се притеснявай, ше ти платя хартията
Изключително много благодаря на хората които ми помогнаха!!! Направо трябва да черпя по една бира . |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2008 12:20 Заглавие: |
|
|
Трябва да направиш само това,което ти каза vladimirstanoev-да смениш паметта с нова,здрава,празна.Оправи ли настройките в сервизно меню за които пак той ти беше писал?
Аааа ми то ние обичаме да пием бира в Пловдив,що не каза по-рано?Ама по-малко от каса не се консумира та си помисли  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|