Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Включване на mp3 плеър към ел.мрежата
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 1:44    Заглавие: Захранване. Отговорете с цитат

Е това заяждане го очаквах. То е нещо нормално за форума и повечето така фалшиво наречените техници във форума, който много обичат да си проветряват устата, като дрънкат пълни глупости. Laughing Чесно да ти кажа направо вече не ми се пише, да помагам на някой, защото от един ред после стават 10 страници спор. Това основно тук го има. Ама то си зависи не от форума и дизайна на сайта, а от тези който участват в него. Exclamation Но както и да е. Да се върнем на темата.
Когато той попита, аз вече казах че не съм разбрал правилно въпроса му, и останах с впечатлението, че плеара черпи около 1А. Батерията не ме интересува каква е, може да не е оригинална, или да е монтирана от някой друг. Все пак така е зададен въпроса. Няма снимкии данни за плеара, нито марка и номер.
А и още нещо. Като ти гледам последният ред. Хм. Ако си мислиш, че не правя разлика между мерна единица на капацитет (на батерия), и мерната единица за консумиран ток (от дадено устройство) хах далече си от истината. Laughing Laughing Laughing Cool
А и още нещо, мислех да не го казвам, защото ще почнат коментари въпроси и заяждания още 10, 20 или повече страници, или някой пак ще каже тоя се хвали и ще започнат коментари пак ама както и да е. Вече се ядосах и ми е се тая. Като казваш за батерии, изчислявал съм системи и съм монтирал системи с батерии от по няколко килоампера, така, че знам какво е капацитет на батерия. За изследването на батериите няма да споменавам. не е добре да се правят такива ... прояви в поста на някои, към друг. Малко е селско и супер тъпо. Нали за това е форума, да си помагаме, които може помага, който неможе си трае. Не видях накой да му помогне, дори с една елементарна схема. Само филосовски работи. Нямам думи. Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 8:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не видях накой да му помогне, дори с една елементарна схема.

Я успокой топката ,елементарни схеми -под път и над път ,ако питащия не може да си направи схема на захранващо устройство ,не съм убеден че ще може и да го реализира ,малко трудно ще е чрез съвети и напътствия ,по-добре да си потърси готов захранващ блок. Отделно никъде не е указал има ли плеъра вход за външно захранване ,или ще си го прави сам ?
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

И-и-и-и-й, пак като ущипани моми, RC визираше госта, който така и не се появи повече в темата. Само пална фитила и глей кво стана Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 12:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Някои от участниците във този форум май наистина четат през ред Evil or Very Mad
или изобщо не обмислят това което четат Confused
А към задалия въпроса купи си 2 акумулаторни батерии , зарядно и си ги сменяй така ще се спасиш от жици да се оплиташ в тях или да си гръмнеш плеърчето.
Върнете се в началото
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 15:19    Заглавие: Захранване. Отговорете с цитат

old4 написа:
А към задалия въпроса купи си 2 акумулаторни батерии , зарядно и си ги сменяй така ще се спасиш от жици да се оплиташ в тях или да си гръмнеш плеърчето.

Да като се замислиш това определено е най-доброто решение. Wink Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 17, 2008 10:34    Заглавие: Отговорете с цитат

old4 написа:

Не колега, не си прав Very Happy .
А бе не разбрахте ли, че госта иска хем да е просто, хем да е качствено, хем да се прави от тиксо, а и ако може той да си го слепи сам за да е без пари? Без да мисли, че още от първия опит може да получи купчинка със сажди.
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Фев 17, 2008 17:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Като за начало дали да не видим самия плеър ако е s1mp3 с черно бяло lcd (как му се вика монохромен ???? Rolling Eyes ) най най ама най голямата консумация му е 150 ма така че слагаш 250 източник и си готов до към 2,5 волта няма проблеми лично съм пробвал с s1mp3 с atj2151 чипсет повечето s1mp3 са такива така ,че с 2 волта 250 ма няма да има никакви проблеми! И за любопитните с изгасена подсветка и плейване на mp3 максимална сила на звука слушалки 32 ома харчи между 80 и 120 ма в зависимост от музиката Smile на ogg и другите формати който подържат тези плеъри консумацията е с 10/20 ма надолу.
Успех!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети