Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Диагностика на кабели и свещи с осцилоскоп???
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

nickybass написа:
vladi46 написа:
Толкова елементарна е тази проверка, че направо се чудя как човек може да си помисли за осцилограми!(палец, кабели и свещи)

Хм колега не е само това ... ами комутатор ,бобина ...да не споменаваме и
за предварение и такива дивотии
Предполагам просто не си се сблъсквал с подобни проблеми ...и дано никога не се сблъскаш де ....

Добре е да се разполага с рез. бобина и рез. комутатор за проба в случай на авария... както и свещи и кабели....Иначе на буксир!
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз като ида на елкон ми взимат 5лв!Моят ескорт е карбуратор и няма компютър!Нагласят горивната смес с гозоанализатор и центровката на запалването!Те зи поне при които ходя като се разбута нещо са майстори и за 5 лв не си заслужава да се занимаваш с осцилоскопи и т.н като и не разбираш какво правиш!Ся на компютъризираните инжекциони и така нататък взимат далеч повече ама не вярвам ти да направиш такава схема за такива коли така че по-добре се откажи!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamsky
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз си имам кодчетец и с него си правя компютърната диагностика.За моята кола комп.диагностика плюс елкон ми зимат 50лв.Тази цена как ви се струва Evil or Very Mad .А това да се открие проблем по високоволтовата част не е хич елементарно както се изрази някой по горе.А с осцилоскоп става бързо и точно се локализира проблема.Аз точно от такива сервизи които карат на метода на налучкването сменяйки елемент по елемент да разберат проблема бягам много силно Laughing .
nickybass
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Аксаково ,Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм с теб ,приятелю ...
Аз съм на същия принцип от година вече ...един стрелкови волтметър и всико си казва ...
Само дето тези тънките моменти около запалителната система не ги "вижда" ,
понеже не е толкова "умно" ECU-то ми...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

plamsky написа:
Ами аз си имам кодчетец и с него си правя компютърната диагностика.За моята кола комп.диагностика плюс елкон ми зимат 50лв.Тази цена как ви се струва Evil or Very Mad .А това да се открие проблем по високоволтовата част не е хич елементарно както се изрази някой по горе.А с осцилоскоп става бързо и точно се локализира проблема.Аз точно от такива сервизи които карат на метода на налучкването сменяйки елемент по елемент да разберат проблема бягам много силно Laughing .

E щом знаете, действувайте!
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ама за тез 50лв ти проверява компа на елкона всички датчици какво дават на компа на колата и ти настройват цялата система така че като караш да си рахат и за палене ,разход и така нататъка !Колко пъти ходиш на елкон че да си заслужава да правиш някви измислени устройства дето не може да им се вярва?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamsky
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 9:27    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
Да ама за тез 50лв ти проверява компа на елкона всички датчици какво дават на компа на колата и ти настройват цялата система така че като караш да си рахат и за палене ,разход и така нататъка !Колко пъти ходиш на елкон че да си заслужава да правиш някви измислени устройства дето не може да им се вярва?

Колега аз сам си проверявам и настройвам компа-имам си нужното оборудване просто немога по високоволтовата част да диагностирам.Относно това доколко може да се вярва или не то елкона си е най-обикновен четирилъчев осцилоскоп.По скоро въпроса е може ли да се вярва на този който ти прави диагностиката защото половината "майстори" я карат на опит и им липсват основни познания в електрониката и електротехниката.Докато тука се пълни с оффтопик колегите от други форуми вече ми помагат :
http://www.picotech.com/auto/waveforms.html
nickybass
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Аксаково ,Варна

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво колега ... Радвам се ,че си успял ....На мен още май "не са ми изсъхнали налъмите " за такива неща
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Мар 03, 2008 2:46    Заглавие: Отговорете с цитат

може да се пробваш ... нещо подобно , за защита от пренапрежение може да пробваш някакви газови разрядници съобразени с максималното входно напрежение на осцилоскопа или глим лампа или трансил диоди
tutkamaina
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 03, 2008 13:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Изобщо няма какво да му мислиш, нито защита от пренапрежение нито нищо. Подходът ти е грешен. Няма нужда да следиш осцилограмата на самия високоволтов кабел, а направо на кл.1 на бобината (управлението на първичната намотка).Като си настройш осцилоскопа на подходящ обхват (примерно 200V на целия екран) ще видиш картинката.Друг е въпроса какво ще разбереш от нея....
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети