| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 17:46 Заглавие: |
|
|
| nickybass написа: | | vladi46 написа: | | Толкова елементарна е тази проверка, че направо се чудя как човек може да си помисли за осцилограми!(палец, кабели и свещи) |
Хм колега не е само това ... ами комутатор ,бобина ...да не споменаваме и
за предварение и такива дивотии
Предполагам просто не си се сблъсквал с подобни проблеми ...и дано никога не се сблъскаш де .... |
Добре е да се разполага с рез. бобина и рез. комутатор за проба в случай на авария... както и свещи и кабели....Иначе на буксир! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
| Аз като ида на елкон ми взимат 5лв!Моят ескорт е карбуратор и няма компютър!Нагласят горивната смес с гозоанализатор и центровката на запалването!Те зи поне при които ходя като се разбута нещо са майстори и за 5 лв не си заслужава да се занимаваш с осцилоскопи и т.н като и не разбираш какво правиш!Ся на компютъризираните инжекциони и така нататък взимат далеч повече ама не вярвам ти да направиш такава схема за такива коли така че по-добре се откажи! |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 10:50 Заглавие: |
|
|
Ами аз си имам кодчетец и с него си правя компютърната диагностика.За моята кола комп.диагностика плюс елкон ми зимат 50лв.Тази цена как ви се струва .А това да се открие проблем по високоволтовата част не е хич елементарно както се изрази някой по горе.А с осцилоскоп става бързо и точно се локализира проблема.Аз точно от такива сервизи които карат на метода на налучкването сменяйки елемент по елемент да разберат проблема бягам много силно . _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
nickybass Нов потребител

Регистриран на: 22 Фев 2008 Мнения: 5 Местожителство: Аксаково ,Варна
|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 11:37 Заглавие: |
|
|
Съгласен съм с теб ,приятелю ...
Аз съм на същия принцип от година вече ...един стрелкови волтметър и всико си казва ...
Само дето тези тънките моменти около запалителната система не ги "вижда" ,
понеже не е толкова "умно" ECU-то ми... |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 11:43 Заглавие: |
|
|
| plamsky написа: | Ами аз си имам кодчетец и с него си правя компютърната диагностика.За моята кола комп.диагностика плюс елкон ми зимат 50лв.Тази цена как ви се струва .А това да се открие проблем по високоволтовата част не е хич елементарно както се изрази някой по горе.А с осцилоскоп става бързо и точно се локализира проблема.Аз точно от такива сервизи които карат на метода на налучкването сменяйки елемент по елемент да разберат проблема бягам много силно . |
E щом знаете, действувайте! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 21:17 Заглавие: |
|
|
| Да ама за тез 50лв ти проверява компа на елкона всички датчици какво дават на компа на колата и ти настройват цялата система така че като караш да си рахат и за палене ,разход и така нататъка !Колко пъти ходиш на елкон че да си заслужава да правиш някви измислени устройства дето не може да им се вярва? |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 9:27 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | Да ама за тез 50лв ти проверява компа на елкона всички датчици какво дават на компа на колата и ти настройват цялата система така че като караш да си рахат и за палене ,разход и така нататъка !Колко пъти ходиш на елкон че да си заслужава да правиш някви измислени устройства дето не може да им се вярва? |
Колега аз сам си проверявам и настройвам компа-имам си нужното оборудване просто немога по високоволтовата част да диагностирам.Относно това доколко може да се вярва или не то елкона си е най-обикновен четирилъчев осцилоскоп.По скоро въпроса е може ли да се вярва на този който ти прави диагностиката защото половината "майстори" я карат на опит и им липсват основни познания в електрониката и електротехниката.Докато тука се пълни с оффтопик колегите от други форуми вече ми помагат :
http://www.picotech.com/auto/waveforms.html _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
nickybass Нов потребител

Регистриран на: 22 Фев 2008 Мнения: 5 Местожителство: Аксаково ,Варна
|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 12:16 Заглавие: |
|
|
| Браво колега ... Радвам се ,че си успял ....На мен още май "не са ми изсъхнали налъмите " за такива неща |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 2:46 Заглавие: |
|
|
може да се пробваш ... нещо подобно , за защита от пренапрежение може да пробваш някакви газови разрядници съобразени с максималното входно напрежение на осцилоскопа или глим лампа или трансил диоди _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
tutkamaina Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 13:37 Заглавие: |
|
|
| Изобщо няма какво да му мислиш, нито защита от пренапрежение нито нищо. Подходът ти е грешен. Няма нужда да следиш осцилограмата на самия високоволтов кабел, а направо на кл.1 на бобината (управлението на първичната намотка).Като си настройш осцилоскопа на подходящ обхват (примерно 200V на целия екран) ще видиш картинката.Друг е въпроса какво ще разбереш от нея.... |
|
|
 |
|