Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Велико Търново ТЦ5119 бял екран
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ivan4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 22:13    Заглавие: Велико Търново ТЦ5119 бял екран Отговорете с цитат

Здравейте, колеги! Ще се радвам ако помогнете малко, че родната електроника ме изтормози напоследък! Проблема на ТВ е следният: При включване работи нормално за няколко секунди и екрана става бял, а след известно време и червен! Почват да ми се изчерпват идеите къде е проблема, защото проверих почти изцяло платка RGB, която ми беше най-съмнителна. Напрежение 180 в на видеоусилвателте има, 12 волта също, всичко е здраво...и нищо не работи:)))! Преди да дефектира така имаще следния ефект- първо даваше бял екран за 1-2 секунди и после си бачкаше ОК, но вече се получи измамата. Кинескопа ми се струва здрав, зашото сменявах куплунзите на цветовете и се променяше цвета на растера. Ускоряващото напрежение е добро-около 500 волта. Та.., ако ви се е случвало нещо подобно или имате някаква идейка-моля помогнете!
PS: А нямам и схема:)))ползвам от ВТ84, ама не е то4но същата!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко мътно си спомням че от няколко години тая марка не я приемам за ремонт но пробвай с друга вертикална платка .Не идваше от нея някакъв импулс и запушваше RGB.И второ с коя интеграла е RGB с3501 или 3505 там имаше едно катодно 4.7мф което което прави подобен дефект.Утре ще попитам колегите от бившия фирмен сервиз да кажат по точно какво би могло да бъде.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Би ли обяснил, какво точно означава това:
Цитат:
Кинескопа ми се струва здрав, зашото сменявах куплунзите на цветовете и се променяше цвета на растера.

Какво е видеото в този телевизор?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ivan4o
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Платка ГВО я сменявах профилакти4но, така 4е не е от нея. Видеото е с мда3505. Понеже избива в 4ервено, а т-ра на 4ервения цвят е ОК, та имах бегли съмнения в кинескопа, но размених куплунзите на 4ервения и зеления цвят на връзката им с видеоусилвателите в платка RGB и понеже не бе6е оцветен отново в 4ервено( растера) сумненията ми поотпаднаха!
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

В горния ъгъл на платката където е и куплунга за синия цвят трябва да има едно диодче което често ликажира .Направо го смени.То там около него няма друг диод.Размени и малките транзистори преди крайните усилватели на червения и примерно на зеления и виж пак ли ще е в червено.
Върнете се в началото
Ivan4o
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 23:33    Заглавие: Отговорете с цитат

За диод4ето ме посуветва един приятел...та ве4е го сменях профилакти4но, но не даде резултат. Предкрайните и крайните т-ри ги смених и 6-те с нови за по-сигурно. Замених и цялото RGB с друго и ефекта бе6е същият, или поне подобен-бял екран без да се оцветява в червено, само дето не съм сигурен в здравината и на 2-рата платка...та лоша работа! И все пак си мисля, 4е проблема не е в RGB!
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 8:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако става въпрос за RGB със 3505 то подмени комплект 3 броя KF 423 които са в АББ. Опитай да регулираш и G2 Успех Very Happy Ако кинескопа е тръгнал потърси отнякъде на старо платка с TDA3501 Very Happy
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 10:16    Заглавие: re Отговорете с цитат

както по горе казаха има едно малко диодче.Като го мериш е добре ,а като го смениш всичко си идва на мястото. Very Happy
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 10:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Масата от платката на кинескопа слиза върху резистор 47 ома и паралелно на него кондензатор.Проследи тази верига.Там АББ-то си мери токовете.Случвало се е и резистора да прекъсне и на RGB платката да прекъсне 1.2 киолоома в тази верига от разряди.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Иванчо ето какво ми казаха колегите от фирменния сервиз.Провери първо дали напрежението на стабилизатора е 12.8в Второ има три кондензатора към ТДА3505 С15 С16 С17 по 22нф. и С13 С18 С19 по330пфпровери ги и тях.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети