| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 22:13 Заглавие: Велико Търново ТЦ5119 бял екран |
|
|
Здравейте, колеги! Ще се радвам ако помогнете малко, че родната електроника ме изтормози напоследък! Проблема на ТВ е следният: При включване работи нормално за няколко секунди и екрана става бял, а след известно време и червен! Почват да ми се изчерпват идеите къде е проблема, защото проверих почти изцяло платка RGB, която ми беше най-съмнителна. Напрежение 180 в на видеоусилвателте има, 12 волта също, всичко е здраво...и нищо не работи:)))! Преди да дефектира така имаще следния ефект- първо даваше бял екран за 1-2 секунди и после си бачкаше ОК, но вече се получи измамата. Кинескопа ми се струва здрав, зашото сменявах куплунзите на цветовете и се променяше цвета на растера. Ускоряващото напрежение е добро-около 500 волта. Та.., ако ви се е случвало нещо подобно или имате някаква идейка-моля помогнете!
PS: А нямам и схема:)))ползвам от ВТ84, ама не е то4но същата! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 22:56 Заглавие: |
|
|
| Малко мътно си спомням че от няколко години тая марка не я приемам за ремонт но пробвай с друга вертикална платка .Не идваше от нея някакъв импулс и запушваше RGB.И второ с коя интеграла е RGB с3501 или 3505 там имаше едно катодно 4.7мф което което прави подобен дефект.Утре ще попитам колегите от бившия фирмен сервиз да кажат по точно какво би могло да бъде. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 22:58 Заглавие: |
|
|
Би ли обяснил, какво точно означава това:
| Цитат: | | Кинескопа ми се струва здрав, зашото сменявах куплунзите на цветовете и се променяше цвета на растера. |
Какво е видеото в този телевизор? |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 23:13 Заглавие: |
|
|
| Платка ГВО я сменявах профилакти4но, така 4е не е от нея. Видеото е с мда3505. Понеже избива в 4ервено, а т-ра на 4ервения цвят е ОК, та имах бегли съмнения в кинескопа, но размених куплунзите на 4ервения и зеления цвят на връзката им с видеоусилвателите в платка RGB и понеже не бе6е оцветен отново в 4ервено( растера) сумненията ми поотпаднаха! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 23:23 Заглавие: |
|
|
| В горния ъгъл на платката където е и куплунга за синия цвят трябва да има едно диодче което често ликажира .Направо го смени.То там около него няма друг диод.Размени и малките транзистори преди крайните усилватели на червения и примерно на зеления и виж пак ли ще е в червено. |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 23:33 Заглавие: |
|
|
| За диод4ето ме посуветва един приятел...та ве4е го сменях профилакти4но, но не даде резултат. Предкрайните и крайните т-ри ги смених и 6-те с нови за по-сигурно. Замених и цялото RGB с друго и ефекта бе6е същият, или поне подобен-бял екран без да се оцветява в червено, само дето не съм сигурен в здравината и на 2-рата платка...та лоша работа! И все пак си мисля, 4е проблема не е в RGB! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 8:46 Заглавие: |
|
|
Ако става въпрос за RGB със 3505 то подмени комплект 3 броя KF 423 които са в АББ. Опитай да регулираш и G2 Успех Ако кинескопа е тръгнал потърси отнякъде на старо платка с TDA3501  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 10:16 Заглавие: re |
|
|
както по горе казаха има едно малко диодче.Като го мериш е добре ,а като го смениш всичко си идва на мястото.  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 10:54 Заглавие: |
|
|
| Масата от платката на кинескопа слиза върху резистор 47 ома и паралелно на него кондензатор.Проследи тази верига.Там АББ-то си мери токовете.Случвало се е и резистора да прекъсне и на RGB платката да прекъсне 1.2 киолоома в тази верига от разряди. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 10:55 Заглавие: |
|
|
| Иванчо ето какво ми казаха колегите от фирменния сервиз.Провери първо дали напрежението на стабилизатора е 12.8в Второ има три кондензатора към ТДА3505 С15 С16 С17 по 22нф. и С13 С18 С19 по330пфпровери ги и тях. |
|
|
 |
|