Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пералня ВЯТКА - инсталиране
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Принципа е че ако няма 2 захранвания се подава само на студената.Двата входа се ползват само при първоначално пълнене и това просто скъсява времето за загряване ако е само от студената. Very Happy Имах навремето 2 водомера и съм гледал кога от къде дърпа.Всички последващи плакнения и допълнителни обработки си ги прави САМО ОТ СТУДЕНИЯ ВХОД.Така че връзваш само студения и това е . Very Happy Между другото още ползвам ВЯТКА 14 и в момента се радва на добро здраве вече 16 години. Very Happy Единствения ремонт е помпата за мръсна вода която е пренавивана 2 пъти и е с побългарена семерина. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
CHILIEV
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 9:02    Заглавие: Отговорете с цитат

супер, още снощо щях да я пусна, но не ми пасна цолажът на маркуша с този на тръбите, надявам се днес да мога да си намеря някакъв преходник или нещо такова...

засега съм решил да пускам вода само на студения вход,
ако се сещате за нещо, което трябва да знам - сега е момента Smile

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
CHILIEV
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 12, 2008 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

здравейте пак ...
Свързах си пералнята и сега я пуснах за първи път. Има малко проблеми с програматора може би но това настрана засега.

имам още няколко въпросчета относно моята вятка:

1. четох инструкцията и никъде не срещнах центрофуга... най-голямото ми щастие се казваше ИЗЦЕЖДАНЕ.. което не е кой знае колко полезно Sad има ли центрофуга тази пераля изобщо или не мога да я намеря ...

2. 3-те бутона на панела отпред за икономично, енергоспестяващо пране и режим без изцеждане.... на къде са включени и накъде изключени ?

3. Ако някой има такава пераля да ми каже когато се включи пералнята от 1-ва програма кога и как приключва. Понеже при мен спря някъде около 8-ма програма и незнам дали е прецакано нещо или така трябва да е .

Благодаря ви предварително
Поздрави !

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 12, 2008 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

CHILIEV, извинявай за offtopic-a ама тая пералня да не ти е подарък (или зестра) от тъщата Smile Question

П.П. Нали знаеш какво пише в американските барове по/във времената на дивия запад?
"Не стреляйте по пианиста - той толкова си може"
Та така и с Вятката Smile
Върнете се в началото
CHILIEV
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 12, 2008 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
CHILIEV, извинявай за offtopic-a ама тая пералня да не ти е подарък (или зестра) от тъщата Smile Question

П.П. Нали знаеш какво пише в американските барове по/във времената на дивия запад?
Та така и с Вятката Smile

Laughing Laughing Laughing
хехехехех ..
да разбирам ли че няма центррофуга ..
поне кажете накъде са включени бутоните Very Happy

Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Мар 13, 2008 7:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Режимът центрофуга на руски е "отжим" Laughing Естествено че трябва да го има. Ако искаш да активираш режим 1/2 или да изключиш центрофуга или 90 градуса копчето го слагаш нагоре Laughing

Не съм сигурен за точния термин но на Вятка 14 и 16 това е думата която е написана на легендата на програматора и съответства на режим центрофугиране. Sad

Последната промяна е направена от sacho на Чет Мар 13, 2008 7:50; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
CHILIEV
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 13, 2008 9:06    Заглавие: Отговорете с цитат

ясно. Благодаря sacho.
В режим "отжим" просто върти без вода, но много бавно и ефекта е нулев, барабана прави около 1 оборот/сек.
Затова предположих че това е някаква друга "екстра" Smile Реално като извадиш прането то е съвършенно мокро...

Върнете се в началото
CHILIEV
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 13, 2008 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо получавам мейл че имам лично съобщение в този форум, а реално нямам Rolling Eyes

Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 13, 2008 9:16    Заглавие: Отговорете с цитат

CHILIEV написа:
ясно. Благодаря sacho.
В режим "отжим" просто върти без вода, но много бавно и ефекта е нулев, барабана прави около 1 оборот/сек.
Затова предположих че това е някаква друга "екстра" Smile Реално като извадиш прането то е съвършенно мокро...
Този режим е за отпускане на дрехите след центрофугирането им. Иначе са набити към барабана.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Чет Мар 13, 2008 10:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Може може и така добре го може че я чуваха през няколко етажа, а фуная който беше върху нея така се мяткаше че всички лоши спойки ги показваше в най ранен стадий.
Проблема може да е слаб ремък но тогава се чува въртене на мотора а барабана си стой неподвижен. Проблем по токовете не ми е създавала, освен една термичка. А ключа за изключване може да се провери по най елементарен начин.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети