| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wqep Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 9:48 Заглавие: |
|
|
| Проблема е в развивките,това че клучето работи не означава че през сервизно мену мога да центрирам картината.ОК благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 12:14 Заглавие: |
|
|
| wqep написа: | | Проблема е в развивките,това че клучето работи не означава че през сервизно мену мога да центрирам картината. | Ако не може да центрираш картината(видеосигнала вътре в растера), това означава, че проблема не е от развивките! А ако проблема е от развивките и не може да се центрира - това означава, че SW532 не работи! Не става въпрос за дефект на самото ключе, а за дефект в неговите вериги.
Последно развивки или картина?
Ако не може да обясниш какво означава "изцоцулена" - по-добре качи снимка. Проблема не е наш, че да ти вадим с ченгел думите. Колкото повече и по-точна(а не противоречива)информация дадеш, толкова по-голяма е вероятността да ти се помогне. |
|
|
 |
wqep Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 14:24 Заглавие: |
|
|
http://img.data.bg/i.php?id=852993
ОК колеги,прощавайте Да обясна думата ИЗЦОЦУЛЕН значи по нашия краи формата на яйцето е цоцулесто,не знам някаде може и да не е ама тук яйцето си остава цоцулесто .Та замених краткото обяснение ,че телевизора има проблем освен с центриране по хоризонтал и в линеиноста по хоризонтал демек кръгчето от генератора е като яйце .То наистина всяко кръгче прилича на яйце ама това вече е въпрос на гледна точка.
Нека оставим майтапа , положението е сериозно,много време зарових в този уред та не знам.
Нямах намерение да натоварвам когото и да било,просто на някого ако му се е случвал подобен дефект да помага. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 14:33 Заглавие: |
|
|
На картинката виждам само изместване по хоризонтала, какви яйца, какви "изцоцулести" неща виждате? Може пък и аз да имам дефектно зрение, кой знае. Трябваше да снимаш ТВ централно, така под ъгъл и отгоре перспективата се изменя.
Последната промяна е направена от pamporov на Чет Мар 13, 2008 14:34; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 14:34 Заглавие: |
|
|
| Тия sony- та май имаха навика да прекъсват неелектролетните кондензатори, провери ли С555-С546 че и другите около тях? |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 14:38 Заглавие: |
|
|
Така вече е по-добре . Сега свий малко хор. размер (така че и от двете страни на екрана да останат черни ивици), изключи RGB кулпунга към платката на кинескопа и увеличи G2, докато светне екрана между двете черни ивици. Превключи SW532 и докладвай дали светлата част от екрана може да се центрира с него и дали верт. линии отляво и отдясно са изкривени("изцоцулени") по същия начин, както тези на таблицата? |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 16:34 Заглавие: |
|
|
| wqep написа: | http://img.data.bg/i.php?id=852993
ОК колеги,прощавайте Да обясна думата ИЗЦОЦУЛЕН значи по нашия краи формата на яйцето е цоцулесто,не знам някаде може и да не е ама тук яйцето си остава цоцулесто .Та замених краткото обяснение ,че телевизора има проблем освен с центриране по хоризонтал и в линеиноста по хоризонтал демек кръгчето от генератора е като яйце .То наистина всяко кръгче прилича на яйце ама това вече е въпрос на гледна точка.
Нека оставим майтапа , положението е сериозно,много време зарових в този уред та не знам.
Нямах намерение да натоварвам когото и да било,просто на някого ако му се е случвал подобен дефект да помага. |
Ако е така, тогава какви са им задниците на кокошките по вашия край?
Тази тема клони към безкрайност. Точно това шаси има особеност- някои настройки по геометрията не могат да се извършват в AV-режим. _________________ skype grisha7557 |
|
|
 |
wqep Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 18:02 Заглавие: |
|
|
Нека оставим иронията настрана,това че от няколко дни пиша във форума не означава че тогава хванах отверката и поялника.
Та да се варнем на темата.Въпроса ми е конкретен CXA2140 когато се заменя със CXA2060 прави ли се някаква модификация???
Всички ядове са били от нея.Или са ми продали дефектна схема или...
БЛАГОДАРЯ |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
|
|
 |
|