| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kane Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:00 Заглавие: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
Здравейте хора-значи имам един монитор NEC MultiSync P1150 със тринитрон тръба! Полуплосък е ако това има някакво значение!!
Сега към проблема-монитора има двоен образ- нещо като сянка в дясната част и на мишката и на прозорците и на всичко!!МОЛЯ КАЖЕТЕ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА БЪДЕ??
Пробвах да местя пръстенчетата на шийката на тръбата-не стана !!
Проблах и фокуса да местя и пак не стана- моля кажете какво да направя за да го махна този двоен образ????
Двойния образ прилича на сянка която е без цвят-само кунтурите на сянката се виждат!!
Много ще съм ви благодарен ако ми отговорите колкото се може по-бързо!!
Благодаря ви предварително приятели!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:05 Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
| kane написа: | Здравейте хора-значи имам един монитор NEC MultiSync P1150 със тринитрон тръба! Полуплосък е ако това има някакво значение!!
Сега към проблема-монитора има двоен образ- нещо като сянка в дясната част и на мишката и на прозорците и на всичко!!МОЛЯ КАЖЕТЕ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА БЪДЕ??
Проблах и фокуса да местя и пак не стана- моля кажете какво да направя за да го махна този двоен образ????
Двойния образ прилича на сянка която е без цвят-само кунтурите на сянката се виждат!!
Вече достатъчно си го оакаал щом си местил пръстенчетата,а къв е проблема да го закараш на сервиз?
Заглавието съм ти го коригирал-за такива "спешна помощ","много съм на зор","спешно","много ми е спешно","бързам","хеелп" с по 5 удивителни накрая-който е на зор-има тоалетна... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Пет Мар 14, 2008 16:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
kane Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:08 Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
| Bojilov написа: | | kane написа: | Здравейте хора-значи имам един монитор NEC MultiSync P1150 със тринитрон тръба! Полуплосък е ако това има някакво значение!!
Вече достатъчно си го оакаал щом си местил пръстенчетата,а къв е проблема да го закараш на сервиз? |
еми мерак ми е аз да си го оправя сам а пък и не е в гаранция монитора
Моля ви дайте някакви идеи какво да проверя и направя за да го махна този двоен образ!! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:11 Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
| kane написа: | еми мерак ми е аз да си го оправя сам а пък и не е в гаранция монитора
Моля ви дайте някакви идеи какво да проверя и направя за да го махна този двоен образ!! |
Е ами и на мене ми е мерак да ида до луната,ама не става.Със наличните ти знания и умения,като чета най-вероятно само ще го разсипеш окончателно...
Ти като гледам и вече действаш усърдно по въпроса с разсипването...
То затва си има сервизи-отиваш,носиш на някой който това му е работата и знае и той ти го оправя...
А гаранцията няма нищо общо в случая. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 17:35 Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
| kane написа: | Здравейте хора-значи имам един монитор NEC MultiSync P1150 със тринитрон тръба! Полуплосък е ако това има някакво значение!!
кабел,екранировка на кабела,някоя маса се губи...и тн RGB..,някой кондензатор....значи в сервиз не очаквай някой да ти каже смени R23 или С12 примерно де  |
|
|
 |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 18:56 Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
| kane написа: |
|
Май не си с оригинален дата кабел към монитора, а с букса и какъвто кабел си намерил.
Това се получава в 99.99% от случаите ако дата кабела ти няма филтър /едно удебеление като цилиндър с думи прости казано/, а най-добре е от двете страни да има по едно такова. _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти. |
|
|
 |
kane Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 19:51 Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
| dakiss написа: | | kane написа: |
|
Май не си с оригинален дата кабел към монитора, а с букса и какъвто кабел си намерил.
Това се получава в 99.99% от случаите ако дата кабела ти няма филтър /едно удебеление като цилиндър с думи прости казано/, а най-добре е от двете страни да има по едно такова. |
Еми да си призная че кабела не е оригинален!!
Имаше си оригинален кабел и с него даваше абсолютно същата картина и аз си мислех че е от него и го изхвърлих и взех нов!!
Кабела ми е от едно TFT но е екраниран и е с ферит!!!
Много ме е яд защото какво ли не пипах врътки по монитора и нищо не помага!!Ако някой има някаква идея по въпроса нека пише и ме просветли  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 19:58 Заглавие: |
|
|
| еееее,монитора ти има стерео образ па ти се отлакваш |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 20:26 Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC |
|
|
| kane написа: |
Много ме е яд защото какво ли не пипах врътки по монитора и нищо не помага!!Ако някой има някаква идея по въпроса нека пише и ме просветли  | в сервиза .... |
|
|
 |
|