Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kane
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:00    Заглавие: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

Здравейте хора-значи имам един монитор NEC MultiSync P1150 със тринитрон тръба! Полуплосък е ако това има някакво значение!!
Сега към проблема-монитора има двоен образ- нещо като сянка в дясната част и на мишката и на прозорците и на всичко!!МОЛЯ КАЖЕТЕ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА БЪДЕ??
Пробвах да местя пръстенчетата на шийката на тръбата-не стана !!
Проблах и фокуса да местя и пак не стана- моля кажете какво да направя за да го махна този двоен образ????
Двойния образ прилича на сянка която е без цвят-само кунтурите на сянката се виждат!!
Много ще съм ви благодарен ако ми отговорите колкото се може по-бързо!!
Благодаря ви предварително приятели!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:05    Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

kane написа:
Здравейте хора-значи имам един монитор NEC MultiSync P1150 със тринитрон тръба! Полуплосък е ако това има някакво значение!!
Сега към проблема-монитора има двоен образ- нещо като сянка в дясната част и на мишката и на прозорците и на всичко!!МОЛЯ КАЖЕТЕ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА БЪДЕ??
Проблах и фокуса да местя и пак не стана- моля кажете какво да направя за да го махна този двоен образ????
Двойния образ прилича на сянка която е без цвят-само кунтурите на сянката се виждат!!

Вече достатъчно си го оакаал щом си местил пръстенчетата,а къв е проблема да го закараш на сервиз?
Заглавието съм ти го коригирал-за такива "спешна помощ","много съм на зор","спешно","много ми е спешно","бързам","хеелп" с по 5 удивителни накрая-който е на зор-има тоалетна...

Последната промяна е направена от Bojilov на Пет Мар 14, 2008 16:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kane
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:08    Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

Bojilov написа:
kane написа:

Вече достатъчно си го оакаал щом си местил пръстенчетата,а къв е проблема да го закараш на сервиз?

еми мерак ми е аз да си го оправя сам а пък и не е в гаранция монитора Sad
Моля ви дайте някакви идеи какво да проверя и направя за да го махна този двоен образ!!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 16:11    Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

kane написа:
еми мерак ми е аз да си го оправя сам а пък и не е в гаранция монитора Sad
Моля ви дайте някакви идеи какво да проверя и направя за да го махна този двоен образ!!

Е ами и на мене ми е мерак да ида до луната,ама не става.Със наличните ти знания и умения,като чета най-вероятно само ще го разсипеш окончателно...
Ти като гледам и вече действаш усърдно по въпроса с разсипването...
То затва си има сервизи-отиваш,носиш на някой който това му е работата и знае и той ти го оправя...
А гаранцията няма нищо общо в случая.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mihal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 17:35    Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

kane написа:

кабел,екранировка на кабела,някоя маса се губи...и тн RGB..,някой кондензатор....значи в сервиз Razz не очаквай някой да ти каже смени R23 или С12 примерно де Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dakiss
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 18:56    Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

kane написа:

Май не си с оригинален дата кабел към монитора, а с букса и какъвто кабел си намерил.

Това се получава в 99.99% от случаите ако дата кабела ти няма филтър /едно удебеление като цилиндър с думи прости казано/, а най-добре е от двете страни да има по едно такова.
kane
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 19:51    Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

dakiss написа:
kane написа:

Май не си с оригинален дата кабел към монитора, а с букса и какъвто кабел си намерил.

Това се получава в 99.99% от случаите ако дата кабела ти няма филтър /едно удебеление като цилиндър с думи прости казано/, а най-добре е от двете страни да има по едно такова.

Еми да си призная че кабела не е оригинален!!
Имаше си оригинален кабел и с него даваше абсолютно същата картина и аз си мислех че е от него и го изхвърлих и взех нов!!
Кабела ми е от едно TFT но е екраниран и е с ферит!!! Rolling Eyes Rolling Eyes

Много ме е яд защото какво ли не пипах врътки по монитора и нищо не помага!!Ако някой има някаква идея по въпроса нека пише и ме просветли Confused
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

еееее,монитора ти има стерео образ па ти се отлакваш
Върнете се в началото
mihal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец

МнениеПуснато на: Пет Мар 14, 2008 20:26    Заглавие: Re: Двоен образ на CRT монитор 21инча NEC Отговорете с цитат

kane написа:

Много ме е яд защото какво ли не пипах врътки по монитора и нищо не помага!!Ако някой има някаква идея по въпроса нека пише и ме просветли Confused
в сервиза Razz ....
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети