| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 16:05 Заглавие: |
|
|
| Че те ще могат ли да се отпушат диодите в умножителя от 220-те волта, и при 50 херца едва ли ще е показателно за стойността на високото. Може би ,ако има база за сравнение ...? Ама пак стана говорилня човека вече не се интересува вероятно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 18:10 Заглавие: |
|
|
При изправна каскада напрежението ще бъде около 85v.Tова е ориентировъчен метод който ще започнем да прилагаме .Запазвам си авторските права.  _________________ LZ4XH |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 8:02 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | G2 е малко, трябва да е около 500V. Измери го и него със сондата, че китайчетата обикновено го шунтират и показват 300, вместо 500V.
|
Tука малко пояснение за да не стане недоразумение.Напрежението на G2=320V e точно колкото е настроено и толкова трябва да остане.Тука се има предвид горната граница на напрежението която може да бъде и по висока от 500V в зависимост от кинескопа. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:15 Заглавие: |
|
|
| Dimow написа: | | Tука малко пояснение за да не стане недоразумение.Напрежението на G2=320V e точно колкото е настроено и толкова трябва да остане. | Бих се съгласил с теб, но само при условие, че става въпрос за кинескопа на Юност 402Д . Иначе и аз като меря с китайския е 320V, но с Beckman-a показва 500. Като сложа високоволтовата(високоомна) сонда на китайския и той показва 500. Ето още две мнения по въпроса от темата за уредите: | vladi46 написа: | | На напрежение и на съпротивление обикновено са точни, а на ток често бъркат. Но, ако мерим Uускор. и там грешката е голяма! |
| ELP написа: | | -промяната на вътрешното съпротивление на уреда променя условията на измерване ,но не може да променя грешката на самия уред . Същото важи за меренето на скрина ,повечето еднодневки са със 1 вместо 10 Мома входно и товарят високоомния източник ,тоест отново се променя режима на измерване ,но това също не значи че уреда греши ,просто измервателната постановка не е добра. | В случая съм съгласен с теб, че напр. не трябва да се пипа и че проблема не е в него, а в това че не е измерено коректно. |
|
|
 |
LZ3WF Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 13:18 Заглавие: |
|
|
Ок колеги, Благодаря на всички тези,които се опитаха да ми помогнат с изесняването на проблема...Искам да опиша с няколко думи дефекта с който се сблъсках.
Наистина образа беше размазан,разфокусиран и даже съм снимал телевизора в това състояние. Телевизора е Neo - TV-1400 Ch.PX20025. Вертикалната развивка е изпълнена с LA78040 и се захранва с (+) и (-) 15V. Просто липсваше (-) 15V. Резистора R470 (1om) беше изгорял. Това е... и образа беше размазан.Не съм попадал на подобен дефект и затова се заблудих така. Закривам темата Спорен ден на всички  _________________ LZ3WF |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 13:22 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: |
Наистина образа беше размазан,разфокусиран и даже съм снимал телевизора в това състояние. : |
Интересно...качете снимката |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 14:01 Заглавие: |
|
|
При така описан дефект не трябва да има изображение а само размазани цветни пета поради избягалия лъч на развивката На едно мнение съм със емооне чакаме фотото кадроти и тн  |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 17:36 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | Бих се съгласил с теб, но само при условие, че става въпрос за кинескопа на Юност 402Д . Иначе и аз като меря с китайския е 320V, но с Beckman-a показва 500. Като сложа високоволтовата(високоомна) сонда на китайския и той показва 500. |
Много важна забележка!Тъй като работя с Fluke 8062A с входен импеданс 10 мегаома не съм се замислял за посочения проблем.Ваша е заслугата ,че го споменавате.Поздравления!
А за изображението което се вижда при тази ситуация понякога се виждат силуети което ни кара да си мислим първоначално за липса на фокус.Трябваше да се сетим ,че не е проблема във фокуса когато ни писаха, че промяната на фокусиращото напрежение не води до никаква промяна на картината. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
danail54 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 16:45 Заглавие: |
|
|
Качвам снимка защото повредата е много подвеждаща
а LZ3WF така и не качи.
Това е NEO с шаси PX20025----5C
Освен стандартните проблеми:
Исъхнали 2х100мф в + и – 15в за ВО
Подут 1000/25в в +12-С553
и смяна на V511- 2SA1015(аз слагамBD140)
В последствие се оказа също прекъснал R470-1ом в -15в и избила
STV9302A=LA78040-късо между 3,4,5 и 6-то крачета
И аз почнах да диря около фокуса,сменях цокъл на кинескоп и др.
защото на пръв поглед тв има растер и смяташ че ВО е наред _________________ Skype:danail54 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 16:56 Заглавие: |
|
|
Заблуждава,нямаш растер-лъча е изместен силно нагоре извън видимата част на екрана заради постоянното напрежение на отклонителните системи.
Колкото и да е разфокусирало изображението-винаги има разлика между разфокусирало изображение и това на снимката.Случвало ми се е многократно...просто за сефте като го видиш наистина може да се заблудиш _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|