Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

tv orion шаси-b-7000 не включва PIP-а

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pankovska
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: видин

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 14:36    Заглавие: tv orion шаси-b-7000 не включва PIP-а Отговорете с цитат

тв. orion. захранване с tea2261 и s2000 на отделна платка,tda8350-вертикал,tda8140-драйвер на редовия имп. ,2тунера .Сменено тхо.Не включва пип-а.Не да няма сигнал през единия тунер,а изобщо не отваря прозорче.Чух от колеги,че можел да се заключи.Вярно ли е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 22, 2008 10:38    Заглавие: Отговорете с цитат

pankovska написа:
Чух от колеги,че можел да се заключи.Вярно ли е?
Не може да се заключи, но вероятно може да се изключи. Пробва ли със смяна на паметта? Напиши състава на PIP-a, процесора, видеото...
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 22, 2008 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай и точния модел на телевизора.И информация за карантиите за които колегата Станоев каза.
Тъй.Не мога да се въздържа щот съм графоман.Ти не ми отговаряй,не ми пречиш.Предполагам че става въпрос за модел TV8295PIP.Общо казано-шаси 7000 professional.Вход в сервиз:1.задържа се бутон MENU от локалната клавиатура 2.включва се от мрежовия ключ 3.чака се докато светодиода светне 4.отпуска се бутон MENU и се натиска STBY от дистанционно.Вече сме в сервизен режим.Там с дистанционното весело клюфтиш-нагоре-надолу,наляво-надясно.Ще ме попиташ с коя опция се активира PIP?Не знам.Телевизора тръгва с празна памет,която ако изчакаш достатъчно трябва да се инициализира.После в сервизен режим да се въведат опциите,написани на лепенка на а)задния капак б)кинескопа в)шаси г)и аз не знам къде.Имам и два записа на памет,но не знам кой е по-подходящ.Мога да ги предоставя при заявка.Всичко това важи за шаси с процесор uP83C055(един от многото,ама най ме изкефи).Ако евентуално е с друг процесор(примерно CCU-2030,един от многото) мисля че запис все пак ще се намери.Пфу,олекна ми.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pankovska
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: видин

МнениеПуснато на: Сря Апр 23, 2008 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря за информацията!клиента се оказа от много бързащите и малко плащащите,така че приключихме.
Върнете се в началото
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Сря Апр 23, 2008 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

pankovska написа:
благодаря за информацията!клиента се оказа от много бързащите и малко плащащите,така че приключихме.
Нищо ново на този свят
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети