| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
batman Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 11:25 Заглавие: Захранване на UPS с електроагрегат |
|
|
Имам следния проблем на който търся решение от доста време. Имам бензинов двутактов агрегат за 220 V монофазен с работна мощност 650W и максимална такава 800 W. Правя опити с агрегата да захраня UPS 1000VA, като искам да подчертая че устройствата закачени към него не превишават мощността от 400W. При свързването на агрегата с UPS-a и при опит от негова страна да премине от акумулаторно към мрежово захранване се получава включване за секунда и пак преминаване към акумулаторно захранване.
За мен е ясно че един от двата параметъра (честота, напрежение) не се приемат от UPS-a. При измерванията които направих напрежението на агрегата е 245V на празен ход, а при натоварен режим 230 V респективно честотата 51Hz при празен ход и 50,5Hz в натоварен режим.
Искам да попитам според вас къде е проблема в напрежението или в честотата. И другия ми въпрос е ако е в напрежението проблема какво мога да използвам за стабилизация на 220V.
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 26, 2008 11:11 Заглавие: Re: Захранване на UPS с електроагрегат |
|
|
| Според мен проблема е във Ups-a ,те са много капризни към напрежение и честота и към генератора трудно ще го подкараш,може би проблема ще се реши ако филтрираш по добре напреженито което идва от генератора,пробвай със RC-филтър мисля че те са най-добрите филтри,при пералните много често се ползва такъв филтър. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 26, 2008 12:49 Заглавие: UPS |
|
|
Какъв е агрегата с инвертер, или вадвт направо от намотките с филтри. Ако е с някакъв инвертер и напрежението е правоъгълно, това е проблема. Ако не е, значи търси някакъв филтър и тои трябва да бъде RLC. Ако е втория вариянт играта ще е голяма.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 26, 2008 20:33 Заглавие: |
|
|
Това,което искаш да правиш е резервирано захранване на агрегата,който пък е нестабилен по презумпция (китаец от турски произход) Става само с юпиес ,който работи непрекъснато в режим мрежово захранване-акумулатор-изход 220 волта.Скъпо удоволствие.
В твоя случай,аз бих накарал агрегата да зарежда директно акумулаторите.Ако е един и напрежението е на 12 волта направо ползвай дванайсетволтовия изход на агрегата мисля, че има такъв.Ако юпиеса е 24 волта слагаш траф и изправител .Зареждаш непрекъснато акумулатора,а юпиеса няма мрежово захранване и бачка та ушите му пукат  |
|
|
 |
batman Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 26, 2008 21:53 Заглавие: Опити |
|
|
vladimir_ki4ev Да и на мен ми дойде тази идея да понижа напрежението до 24 V и да атакувам акумулаторите но я се позамисли малко. Първо тока за 1kW UPS при 24 V e 40A нали. А и помисли друго примерно UPS e работил на акумулатори и напрежението е паднало с няколко волта и акумулаторите са изтощени какво според тебе ще стане ако се направи комутация към тях със така да се каже неограничен източник на ток (40А). Това напрактика означава токов удър.
Искам да кажа че не е от самия UPS направих опити с други марки и модели резултата е един и същ. Последните опити които направих е с стабилизатор на 220 V реализиран с трансформатор, дросел и латер. Опита който проведох се получи и се оказа че не в честотата е проблема а във напрежението и по точно скоростта с която се изменя поради нестабилността на генератора. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 5:14 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Опита който проведох се получи и се оказа че не в честотата е проблема а във напрежението и по точно скоростта с която се изменя поради нестабилността на генератора. |
Ами нали за това са предназначени UPSте.Просто тези електроагрегати не са за захранване на прецизна апаратура ,тя и цената им е такава. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 7:50 Заглавие: |
|
|
Христос възкресе!
Имах същия проблем с UPS "APC"
Отстраних го като в настройките на UPS-а дадох максимално широките граници на входното напрежение. Не си спомням, но мисля че нямаше настройки за мрежовата честота. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 8:16 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | | но мисля че нямаше настройки за мрежовата честота. |
Така е. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 10:58 Заглавие: |
|
|
Добре де , щом те притеснява подключването на (40 ампера) ползвай импулсно с мек старт и токова защита (ограничаваща мах тока).Мисля ,че все пак това ти е единственото разумно решение.
Между другото навремето го мислех нещо такова,като идеята е да се сложи алтернатор от камион.Отпадат всички притеснения. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 0:00 Заглавие: |
|
|
Поръчал съм стабилизатор на 220V, който се състои от латер и серво мотор за управление. Тези дни ще направя опити с него и ще споделя резултата, но ми се струва че ще се наложи да добавя и дросел.
А за варианта със понижаване на напрежението, след това изправяне, схема за стабилизация, ограничаване по ток. Просто си мисля че това не е най елегантното решение а да не говорим че ще се наложи и допълнително охлаждане на UPS - a поради фактам че той не е изчислен да работи дълго време например 3 часа или повече. По доброто решение да оправя 220V на входа
Благодаря на всички. |
|
|
 |
|