Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

razvaleno kopche CD/radio/Tipe
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
M3
Гост

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 14:38    Заглавие: razvaleno kopche CD/radio/Tipe Отговорете с цитат

imam kasetofon s prevkljuchvane kam kaseti/Cd i radio. Ta tova kopche maj neshto e povredeno zashtoto veche ne moge da se prevkjluchva stava samo za kaseti...s mnogo zor, nepreksnato prevkljuchvane stava i za CD. Tarsja otgovor, moge li da se popravi lesno.Marsi predvaritelno
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

От това по-лесно няма.........носиш го в най-близкия сервиз и си готов !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
M3
Гост

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

ne iskam nikav serviz iskam az da si go opravja sigurno e prosto, no vse pak.........
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 15:16    Заглавие: Отговорете с цитат

M3, ами след като е
Цитат:
sigurno e prosto
защо не си го оправиш сам?
От начина ти на писане не личи да имаш особенни познания за наистина елементарните неща за които питаш. Резултата от подобна намеса обикновенно е трагичен и доста по-скъп, така че вслушай се в съвета който ти дадоха вече.
Когато се задават въпроси и се търси помощ - въпросите трябва да са конкретни - марка, модел, проблем...

След това, добре е да се спазват правилата на форума още повече когато си "гост" и търсиш помощ.
Това
Цитат:
tipe
на какъв език е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам че копчетата са едни запоени на платката директно, миниатюрни бутончета. Същите слагат и в лазерните показалки и много от устройствата в последните десетина години.
Tipe предполагам, че си искал да напишеш ТАРЕ /лента (касетофон)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
M3
Гост

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Kasetofona e Lenco, i kopcheto e plazgashto se , ne e buton. Inache vjarnata duma e TAPE, no kakvo znachenie ima sled kato vseki znae za kakvo stava vapros, tuk da ne forum po pravopis...E dano pak njama mnogo obideni, vse pak iskah profesionalen savet,no takav ne poluchih do sega. Potarjam vaprosa mi, znae li njakoj kak moga da si go opravja sam, vse oshte ne sam otvarjal kasetofona, inache modela ne e na poveche ot 3g. Blagodarja vi
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 16:58    Заглавие: съвет! Отговорете с цитат

Ами отваряш касетофона, най- вероятно ще ти се наложи да разпояваш крачетата на копчето, и вътре вече гледай какво точно е помляно...
Та после си взимаш копчето, ако не може да се възстанови, отиваш в магазин за чаркалъци и казваш "искам едно ей-такова" Very Happy
Аз поне така правя...
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, щом толкова настояваш
1.отваряш капака на устройството
2.демонтираш платката на която се намира въпросното ключе
3.разпояваш ключето
4.разглобяваш го и го ремонтираш-за ключето става въпрос
5.запояваш го обратно на местото му
6.монтираш платката на местото и
7.затваряш капака

Ето-виждаш ли колко просто и лесно е Very Happy , повечето клиенти така си мислят, взимаме пари ей така, без да правим нищо, без да сме се учили, без да сме имали безсънни нощи, изгорени части и уреди и т.н.

и 8.ако все още държиш да използваш въпросното устройство-отиваш в най-близкия сервиз където ремонта вече ще ти струва много повече ако не беше правил преди това от 1 до 7. НО, едно голямо НО, ако имаш хъс към техниката и имаш желание да се занимаваш с електроника, то тогава нещата стоят другояче. Поощрявам мерака ти да си го ремонтираш сам не заради евтиния ремонт, а за да разбереш и видиш какво има вътре и как работи, тоест, имаш сърбеж в ръцете. Хайде стига че стана като нравоучение, каквото и да решиш-успех !
Върнете се в началото
M3
Гост

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 17:18    Заглавие: Отговорете с цитат

blagodarja. Ej za tova tolkova vi machih, prosto mi se iskashe sam da si go opravja. Ama dosta ste trudni, razbira se che s objasnenie njama da stana prodfesionalist, trjabva da se chete no az i ne sikam da vi vzemam hljaba. Spoko, nikoj ne si misli che si sedite i vzemate pari, vsichko e v glavata vi i vie reshavate dami da go prodavate ili podarjavate. V sluchaja go vzemam kato podarak zatova -mersi:)
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2005 21:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Много по лесно ми е да чета на кирилица!
Опитай първо да впръскаш в превключвателя малко WD-40 продава се в магазините за авто части.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети