Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да свържа диодите?

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
s.w.a.t.
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 12, 2008 9:16    Заглавие: Как да свържа диодите? Отговорете с цитат

Значи искам да ги свържа последователно, защото успоредно изгоряха, а съм забравил как беше последователното свързване Rolling Eyes Двата изхода, които съм означил на картинката са от USB.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Май 12, 2008 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

1. Добре дошъл.
2. Кажи какво искаш да правиш с тези диоди- може проблема да не е в свързването.
Върнете се в началото
s.w.a.t.
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 12, 2008 11:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами искам да светят Cool
П.П.Ето как съм ги свързал сега и нито една не свети, а диодите си работят всичките. Rolling Eyes

Модерирано от RC
Отговаря се с бутона Evil or Very Mad
Знам, че се отговаря с но съм свикнал от датата да се цитира квото всеки е казал да те светна. Evil or Very Mad И не знаех, че тъпата ви система ще публикува мнение ако не съм се логнал. Confused

Последната промяна е направена от s.w.a.t. на Пон Май 12, 2008 11:15; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 12, 2008 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Какви са светодиодите Question
Колко е пада на напрежение в/у всеки един от тях Question
5 светодиода х необходимия пад на напрежение в/у тях за да светят дали не е повече от възможностите на USB порта Confused Very Happy
И защо се захващаш с подобни (макар и прости експерименти които могат да ти струват скъпо) при липсата на елементарни познания Question

P.S.Ако "светулките" са някакви обикновенни - намали ги поне с един и сложи токоограничаващ резистор ПОСЛЕДОВАТЕНО със стойност такава, че през тях да протича ток от порядъка на 5-10 mA.
При последното включване което си нарисувал да се надяваме, че поне си спазил посоката им.

Последната промяна е направена от RC на Пон Май 12, 2008 11:17; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
s.w.a.t.
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 12, 2008 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам колко им е напрежението.И нема да ми коства нищо тва са 5 волта все пак Laughing
П.П.На самите батерийки не пише колко волта са Rolling Eyes
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 12, 2008 11:18    Заглавие: Отговорете с цитат

На теб - не, но за порта не е сигурно.
s.w.a.t. написа:
...На самите батерийки не пише колко волта са ...

Мда .... Rolling Eyes

s.w.a.t. написа:
Знам, че се отговаря с но съм свикнал от датата да се цитира квото всеки е казал да те светна. Evil or Very Mad И не знаех, че тъпата ви система ще публикува мнение ако не съм се логнал. Confused

Считай, че си ме светнал.
Може да си потърсиш друго място за изява.

Edit: Бъди така добър да престанеш с подобни изяви:
s.w.a.t. написа:
Много си смотан бе келеш..Бахти човека..Дали са ти права и дай са да триеме теми Twisted Evil

А отговор ти е даден, макар че едва ли го заслужаваш. Особенно след поста ти като нова тема с откровенни псувни.
Ако не го схващаш проблема си е лично твой Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети