| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
s.w.a.t. Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 9:16 Заглавие: Как да свържа диодите? |
|
|
Значи искам да ги свържа последователно, защото успоредно изгоряха, а съм забравил как беше последователното свързване Двата изхода, които съм означил на картинката са от USB.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:41 Заглавие: |
|
|
1. Добре дошъл.
2. Кажи какво искаш да правиш с тези диоди- може проблема да не е в свързването. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
s.w.a.t. Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 11:07 Заглавие: |
|
|
Ами искам да светят
П.П.Ето как съм ги свързал сега и нито една не свети, а диодите си работят всичките.
Модерирано от RC
Отговаря се с бутона
Знам, че се отговаря с но съм свикнал от датата да се цитира квото всеки е казал да те светна. И не знаех, че тъпата ви система ще публикува мнение ако не съм се логнал. 
Последната промяна е направена от s.w.a.t. на Пон Май 12, 2008 11:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 11:14 Заглавие: |
|
|
Какви са светодиодите
Колко е пада на напрежение в/у всеки един от тях
5 светодиода х необходимия пад на напрежение в/у тях за да светят дали не е повече от възможностите на USB порта
И защо се захващаш с подобни (макар и прости експерименти които могат да ти струват скъпо) при липсата на елементарни познания
P.S.Ако "светулките" са някакви обикновенни - намали ги поне с един и сложи токоограничаващ резистор ПОСЛЕДОВАТЕНО със стойност такава, че през тях да протича ток от порядъка на 5-10 mA.
При последното включване което си нарисувал да се надяваме, че поне си спазил посоката им.
Последната промяна е направена от RC на Пон Май 12, 2008 11:17; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
s.w.a.t. Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 11:16 Заглавие: |
|
|
Не знам колко им е напрежението.И нема да ми коства нищо тва са 5 волта все пак
П.П.На самите батерийки не пише колко волта са  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 11:18 Заглавие: |
|
|
На теб - не, но за порта не е сигурно.
| s.w.a.t. написа: | | ...На самите батерийки не пише колко волта са ... |
Мда ....
| s.w.a.t. написа: | Знам, че се отговаря с но съм свикнал от датата да се цитира квото всеки е казал да те светна. И не знаех, че тъпата ви система ще публикува мнение ако не съм се логнал.  |
Считай, че си ме светнал.
Може да си потърсиш друго място за изява.
Edit: Бъди така добър да престанеш с подобни изяви:
| s.w.a.t. написа: | Много си смотан бе келеш..Бахти човека..Дали са ти права и дай са да триеме теми  |
А отговор ти е даден, макар че едва ли го заслужаваш. Особенно след поста ти като нова тема с откровенни псувни.
Ако не го схващаш проблема си е лично твой  |
|
|
 |
|