| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kokich Гост
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 15:19 Заглавие: показване на картина от pc към няколко телевизора |
|
|
Здравейте.
Интересуваме да ли е вазможно да предавам картина от компютър към 3 телевизора.Доста се поровичках в гугъл и попаднах на няколко добри резултата от сорта на AV Sender.Та идеята ми е следната.
Имам 3 телевизора на който върви кабелна и в определен час реша да я спра и да покажа изображение от компютъра как мога да го постигна с какво устройвсто без да превключвам с дистанзционното по телевизорите само от компютъра.Забелязал съм в големите вериги магазини от сорта на техно маркет, метро и т.н имат нещо като switcher чрез което предават от pc-to към всички телевизори.Ако някой има някаква информация за такова устройство нека да сподели от къде може да се кури или поне как се нарича.Също да вмъкна че лапатопа ми разполага единствено с AV out мисля че така се нарича аз му викам изход за монитор
Благодаря  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 16:29 Заглавие: |
|
|
Със сендер би могло да стане, при положение, че всички телевизори са на един канал. Ако са на различни.........  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 16:33 Заглавие: |
|
|
| значи всичи тв-та предават една и съща програма винагиа, а кой е най подходящия sender аз гледах в eshop.bg има обаче нещо немога да разбера кой ще ми върши работа |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 19:54 Заглавие: Re: показване на картина от pc към няколко телевизора |
|
|
| kokich написа: | | нека да сподели от къде може да се кури или поне как се нарича |
Със сендер става ама тря TV- тата да са на антена или да имат при тях друго у-во.Другия вариант е със суич за видео сигнала ама тряя да има и аудио.Аз бих ти препоръчал да модулираш AV сигнала в някое видео рекордер и през него да се смеси в кабела на кабелната(на независим TV канал ).но пак трябва да се внимава че се появяват едни потенциали от нулата на компа и кабелната. |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Вто Май 20, 2008 9:16 Заглавие: |
|
|
| По скоро може да стане ако към всеки телевизор подключиш SCART кабел. Когато искаш телевизорите ти да показват картината от РС-то 16 краче от SCART-а го даваш на маса. Тогава телевизора автоматично преминава от режим ТВ в режим ВИДЕО. Съответно трябва сигналите от АV изхода на компа да ги пратиш на трите SCART-а. |
|
|
 |
kokich Гост
|
Пуснато на: Вто Май 20, 2008 9:50 Заглавие: |
|
|
Весела работа много ви благодаря за информацията ама май ще трябва да се свържа с някой да го направи че нещо хич не ми са ясни тези работи пак се заблудих че ще мина с едно/две устройства дето ще се кУрят от някаде ама май не и този път.
Още един път танкс алот за вниманието  |
|
|
 |
|