Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

показване на картина от pc към няколко телевизора

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kokich
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 15:19    Заглавие: показване на картина от pc към няколко телевизора Отговорете с цитат

Здравейте.
Интересуваме да ли е вазможно да предавам картина от компютър към 3 телевизора.Доста се поровичках в гугъл и попаднах на няколко добри резултата от сорта на AV Sender.Та идеята ми е следната.
Имам 3 телевизора на който върви кабелна и в определен час реша да я спра и да покажа изображение от компютъра как мога да го постигна с какво устройвсто без да превключвам с дистанзционното по телевизорите само от компютъра.Забелязал съм в големите вериги магазини от сорта на техно маркет, метро и т.н имат нещо като switcher чрез което предават от pc-to към всички телевизори.Ако някой има някаква информация за такова устройство нека да сподели от къде може да се кури или поне как се нарича.Също да вмъкна че лапатопа ми разполага единствено с AV out мисля че така се нарича аз му викам изход за монитор Very Happy
Благодаря Laughing
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 16:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Със сендер би могло да стане, при положение, че всички телевизори са на един канал. Ако са на различни......... Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 16:33    Заглавие: Отговорете с цитат

значи всичи тв-та предават една и съща програма винагиа, а кой е най подходящия sender аз гледах в eshop.bg има обаче нещо немога да разбера кой ще ми върши работа
Върнете се в началото
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 19:54    Заглавие: Re: показване на картина от pc към няколко телевизора Отговорете с цитат

kokich написа:
нека да сподели от къде може да се кури или поне как се нарича

Laughing
Със сендер става ама тря TV- тата да са на антена или да имат при тях друго у-во.Другия вариант е със суич за видео сигнала ама тряя да има и аудио.Аз бих ти препоръчал да модулираш AV сигнала в някое видео рекордер и през него да се смеси в кабела на кабелната(на независим TV канал ).но пак трябва да се внимава че се появяват едни потенциали от нулата на компа и кабелната.
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 9:16    Заглавие: Отговорете с цитат

По скоро може да стане ако към всеки телевизор подключиш SCART кабел. Когато искаш телевизорите ти да показват картината от РС-то 16 краче от SCART-а го даваш на маса. Тогава телевизора автоматично преминава от режим ТВ в режим ВИДЕО. Съответно трябва сигналите от АV изхода на компа да ги пратиш на трите SCART-а.
Върнете се в началото
kokich
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 9:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Весела работа много ви благодаря за информацията ама май ще трябва да се свържа с някой да го направи че нещо хич не ми са ясни тези работи пак се заблудих че ще мина с едно/две устройства дето ще се кУрят от някаде Laughing ама май не и този път.
Още един път танкс алот за вниманието Cool
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети