| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gladiator6 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 0:11 Заглавие: Необичен проблем ... Моля ви помогнете. |
|
|
Здравейте вчера преди обяд решавам да си свържа mp3-то към касетофона но не чрез касетка която (предава по индуктивен път) а директно да вкарам сигнал през крайното стъпало на касетофона който е Blaupunkt acr3230 10 годишен че и повече но много добре направен хващаме поялника с един мой приятел който е технически доста по грамотен от мен и го правим като за да накараме усилвателя да работи вкарвам празна касетка и стана но проблема беше шума от главата на касетката и за да го избегнем решихме да напоравим превключвател който да преминава mp3 касетка. всичко ок до вечерта до 10 сме се занимавали цял ден и накрая слизам цъкам тръгва КРИСТАЛЕН ЗВУК ... тъкмо се зарадвах и реших да направя едно кръгче из квартала реших да запаля колата и цък mp3-то угасна като не искаше да се включи ... хммм казох си аз минах на радио то си работеше... после изгасих колата мп-3то работеше пак запалих и пак същия проблем имам мп3 но като колата ми е изгасена МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ ИМА ЕДИН ТОН КОНДЕНЗАТОРИ КОИТО ПРЕЧАТ ДА СЕ ВЪРНЕ СИГНАЛ КЪМ МП3-ТО НЕ ми стига на акъла къде е проблема.... Единственото общо е масата и ми се струва руската кола да не би да връща сигнал от бобината по масата към мп3-то и да изключва мп3-то поради там някакви си негови защити не съм наясно с тях... И ако е така наистина и според вас как да го избегнем това....
Днес вече се изнервих докрай сложих двойна ширмовка на иначе ширмования кабел... Смених релето с интеграл който импулсно да превключва от касетка на mp3 след това направих всичко в една кутийка с диод с двуцветен като той е или към мп-3 един цвят или към касетка друг цвят ... Всичко точно проблема остана... Та чух имало някакви филтри за захранване за коли дали такова чудо ще ми свърши работа и не е ли по добре да направя галванично разделяне но това не го разбирам четох някъде ..
Откъде е проблема според вас благодаря предварително и се надявам да сте ме разбрали просто немога да заспя спокойно докато не го накарам да не се изключва колата ми е Жигула и предполагам тези смущения които го карат да изключва са породени от динамото.. Ест имам кондензатор на чукчето...
ПОМОЩ  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 2:11 Заглавие: |
|
|
| Единия тон кондензатори не пречат да се върне променлив ток (евентуално някакъв вид смущения) към мп3-то. То работи с една батерийка и дори малък (но достатъчно мощен като ток) сигнал е в състояние да го нагъби. Ширмовка няма да помогне. Трябва да намериш пътя на сигнала да прекъснеш този път и да сложиш резистори т.е. да направиш смесител. По подробно може само със схема. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 8:14 Заглавие: |
|
|
Добре де откъде ще се върне този променлив ток според теб и къде ще бъде смесителя ще пробвам Всяка идея е добре дошла ..
Оправи си заглавието
8. Отговаря се с помоща на бутона (отговор), а не с (цитат). Забранени са едносрични отговори, само с емотикони, цитирането на цял пост и картинки, както и цялостното цитиране на последния пост. Подобни постове - ще бъдат модерирани, а при системно несъобразяване - изтривани. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 13:36 Заглавие: |
|
|
Хм-м-м , странна работа .
Впрочем аз те питах веднъж (при други обстоятелства ) да не сте направили някакъв адаптор и да захранвате MP3 плеъра от колата , или си е на батерии ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 14:10 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | Хм-м-м , странна работа .
Впрочем аз те питах веднъж (при други обстоятелства ) да не сте направили някакъв адаптор и да захранвате MP3 плеъра от колата , или си е на батерии ? |
На батерии сложих изправител на захранването SEPARATOR незнам какво съдържа но предполагам би трябвало да спре проблема и конденазатори на изхода на MP3-то... и нищо
Давайте идеи смених дори кабела с по добра ширмовка сложих. |
|
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 14:34 Заглавие: |
|
|
| Изправител и сепаратор са две различни неща. Всъщност сепаратора не мога ди го представя! Отдели захранването на батерийка или акумулатор. Няма да се охарчиш с един два акумулатора. Махни всички кабели освен от изхода и слушай на акумулаторче. Иначе евентуално ти трябва захранване с галванично разделяне (не сепаратор). |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 15:33 Заглавие: |
|
|
Във третия пост от темата някой колега модератор ти е направил 2 забележки-
-Първо да си коригираш заглавието защото е в разрез правилата.
-Второ да не отговаряш със бутон QUOTE.
Ти обаче се продължаваш посвоему,както ти си знаеш.
Ами хубаво  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|