Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Необичен проблем ... Моля ви помогнете.

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Gladiator6
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 0:11    Заглавие: Необичен проблем ... Моля ви помогнете. Отговорете с цитат

Здравейте вчера преди обяд решавам да си свържа mp3-то към касетофона но не чрез касетка която (предава по индуктивен път) а директно да вкарам сигнал през крайното стъпало на касетофона който е Blaupunkt acr3230 10 годишен че и повече но много добре направен хващаме поялника с един мой приятел който е технически доста по грамотен от мен и го правим като за да накараме усилвателя да работи вкарвам празна касетка и стана но проблема беше шума от главата на касетката и за да го избегнем решихме да напоравим превключвател който да преминава mp3 касетка. всичко ок до вечерта до 10 сме се занимавали цял ден и накрая слизам цъкам тръгва КРИСТАЛЕН ЗВУК ... тъкмо се зарадвах и реших да направя едно кръгче из квартала реших да запаля колата и цък mp3-то угасна като не искаше да се включи ... хммм казох си аз минах на радио то си работеше... после изгасих колата мп-3то работеше пак запалих и пак същия проблем имам мп3 но като колата ми е изгасена МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ ИМА ЕДИН ТОН КОНДЕНЗАТОРИ КОИТО ПРЕЧАТ ДА СЕ ВЪРНЕ СИГНАЛ КЪМ МП3-ТО НЕ ми стига на акъла къде е проблема.... Единственото общо е масата и ми се струва руската кола да не би да връща сигнал от бобината по масата към мп3-то и да изключва мп3-то поради там някакви си негови защити не съм наясно с тях... И ако е така наистина и според вас как да го избегнем това....

Днес вече се изнервих докрай сложих двойна ширмовка на иначе ширмования кабел... Смених релето с интеграл който импулсно да превключва от касетка на mp3 след това направих всичко в една кутийка с диод с двуцветен като той е или към мп-3 един цвят или към касетка друг цвят ... Всичко точно проблема остана... Та чух имало някакви филтри за захранване за коли дали такова чудо ще ми свърши работа и не е ли по добре да направя галванично разделяне но това не го разбирам четох някъде ..

Откъде е проблема според вас благодаря предварително и се надявам да сте ме разбрали просто немога да заспя спокойно докато не го накарам да не се изключва колата ми е Жигула и предполагам тези смущения които го карат да изключва са породени от динамото.. Ест имам кондензатор на чукчето...

ПОМОЩ Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
*joda
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 2:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Единия тон кондензатори не пречат да се върне променлив ток (евентуално някакъв вид смущения) към мп3-то. То работи с една батерийка и дори малък (но достатъчно мощен като ток) сигнал е в състояние да го нагъби. Ширмовка няма да помогне. Трябва да намериш пътя на сигнала да прекъснеш този път и да сложиш резистори т.е. да направиш смесител. По подробно може само със схема.
Върнете се в началото
Gladiator6
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де откъде ще се върне този променлив ток според теб и къде ще бъде смесителя ще пробвам Smile Всяка идея е добре дошла ..

Idea Arrow Arrow Arrow Оправи си заглавието Exclamation

8. Отговаря се с помоща на бутона (отговор), а не с (цитат). Забранени са едносрични отговори, само с емотикони, цитирането на цял пост и картинки, както и цялостното цитиране на последния пост. Подобни постове - ще бъдат модерирани, а при системно несъобразяване - изтривани.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 13:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм-м-м , странна работа .
Впрочем аз те питах веднъж (при други обстоятелства Laughing ) да не сте направили някакъв адаптор и да захранвате MP3 плеъра от колата , или си е на батерии ?
Върнете се в началото
Gladiator6
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

milmar написа:
Хм-м-м , странна работа .
Впрочем аз те питах веднъж (при други обстоятелства Laughing ) да не сте направили някакъв адаптор и да захранвате MP3 плеъра от колата , или си е на батерии ?

На батерии сложих изправител на захранването Sad SEPARATOR незнам какво съдържа но предполагам би трябвало да спре проблема и конденазатори на изхода на MP3-то... и нищо Sad
Давайте идеи смених дори кабела с по добра ширмовка сложих.
Върнете се в началото
*joda
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Изправител и сепаратор са две различни неща. Всъщност сепаратора не мога ди го представя! Отдели захранването на батерийка или акумулатор. Няма да се охарчиш с един два акумулатора. Махни всички кабели освен от изхода и слушай на акумулаторче. Иначе евентуално ти трябва захранване с галванично разделяне (не сепаратор).
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 10, 2008 15:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Във третия пост от темата някой колега модератор ти е направил 2 забележки-
-Първо да си коригираш заглавието защото е в разрез правилата.
-Второ да не отговаряш със бутон QUOTE.
Ти обаче се продължаваш посвоему,както ти си знаеш.
Ами хубаво Twisted Evil
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети