Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Да отварям ли сервиз?
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
техник един
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 13:10    Заглавие: Да отварям ли сервиз? Отговорете с цитат

Здравейте.Работих като ТВ техник около 10 години,след това започнах друга работа,но в момента положението е мам си джейс Laughing Та ми се налага да си търся някаква работа.Разбирам и от компютри/хардуер,софтуер/,имам и един познат горе-долу на същото дередже,та се замисляме,ако отворим сервиз,какъв ще е келепира?Също,ако може да споделите,какви разходи "гълта"отварянето на сервиз,на месец какви разходи имате,печалби...?
Темата не е СПАМ,съвсем сериозно се интересувам,защото съм в безизходица.Аз по едно време работех у дома на черно/или сиво/,и имаше доста работа,ама напоследък нещо замря осезателно.Пък и у дома не си е работа.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 13:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Само със сервиз трудно се издържа [url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40732&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F0%E0%E1%EE%F2%E8%EC&topicshow=%C2%20%CA%CE%DF%20%CF%CE%D1%CE%CA%C0%20%C4%C0%20%D1%C5%20%CF%D0%CA%C2%C0%CB%C8%D4%C8%D6%C8%D0%C0%CC%C5%20:-)]справка[/url]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Много анонимно сте го написал.Ако не се шегувате,зазбавлявате и искате да разлайвате кучетата напишете кой сте и от къде сте и ще ви насочим към колега с който да побеседвате и да видите за какво иде реч.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Зависи от много неща-с какво ще се занимава този сервиз,налични опит,знания,оборудване,предполагаем приток на клиентела и т.н. и т.н.
Питанията за какви пари ще "глътне",приходи и разходи на месец са много относителни и "според-зависи"...
В най-добрия случай ще препечелваш.Добре.Но милионер няма да станеш-това е ясно. Very Happy
В най-лошия-ще побанкрутирате.Което не ви го пожелавам.
Така че воглаве смело напред,ако се решите и това е.
Пашата обича смелите Idea Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
elenizori
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 20:13    Заглавие: сервиз Отговорете с цитат

Аз съм на същото положение ,но се чудих дали не може да комбинирам една основна и втора допълнителна работа. Ремонтирал съм преди 15 години телевизори но сега електрониката напредна толкова че сякаш съм бил в изолатор през тези години . А тогава си разбирах от работата. Във форума не намерих какви са реалните разходи на година. Какви данъци се плащат.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Данъците са ти най-малкия проблем.Или се занимаваш сериозно-или не.В противен случай-на черно.Но не можеш да разчиташ на добър приход.
Цитат:
Ремонтирал съм преди 15 години телевизори но сега електрониката напредна толкова че сякаш съм бил в изолатор през тези години . А тогава си разбирах от работата

Ако ще правиш извънгаранционно-бързо ще си припомниш.Ама само с извънгаранционно не става Confused
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

По думите ти личи,че не си от най-предприемчивите,и за това ти препоръчам на първо време да съчетаеш една "сигурна" работа с тази от сервизната дейност.Така ще можеш/"в движение"/да си обзаведеш сервиза и да го "подкараш".Това означава,както Мармот каза-на черно/за сега/.След време,сервизната дейност е възможно да претърпи развитие и да ти стане "основна",но при тази ситуация,ако се хвърлиш с "рогата на пред" да инвестираш/не знам с какви средства разполагаш на този етап/за сервиза,твърде е възможно да останеш излъган и разочарован...Много е важно и на какъв "кръстопът" ще ти е сервиза,за да разчиташ на достатъчни доходи от него...То най-важни са уменията,но и "кръстопътя" си важи Wink
Ти си знаеш най-добре...
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юни 21, 2008 0:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Колегите ти написаха много, сега и аз да ти драсна Smile
Давай, винаги можеш да се наложиш ако си добър, но ще трябва да четеш страшно много и да се учиш. ще ти е ужасно трудно в началото а после просто ще свикнеш с това да ти е трудно. Прите-келепира го няма ако се надяваш да забогатееш Laughing но можеш да работиш това което тие приятно и да постигнеш нещо а и да си доволен от себе си.

!!!Интересно ми е защо си анонимен тук и не напишеш аз съм ттози и искам да направя това Very Happy

А за всички които искат, знаят и могат моето най искренно уважение.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 21, 2008 11:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми харесват съветите ви особено (на черно ,сиво) и т.н. Twisted Evil
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Юни 21, 2008 12:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ТОВА "черно и сиво",е определящо за сивата икономика в България-с мед да го намажеш! Wink
Аз имах предвид,да "опипа" почвата със сервиза и да види как ще потръгнат нещата,пък след това да се "осветлява",колкото си иска.
Самият,той призна,че отдавна не е работил по тази специалност...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети