|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
техник един Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 13:10 Заглавие: Да отварям ли сервиз? |
|
|
Здравейте.Работих като ТВ техник около 10 години,след това започнах друга работа,но в момента положението е мам си джейс Та ми се налага да си търся някаква работа.Разбирам и от компютри/хардуер,софтуер/,имам и един познат горе-долу на същото дередже,та се замисляме,ако отворим сервиз,какъв ще е келепира?Също,ако може да споделите,какви разходи "гълта"отварянето на сервиз,на месец какви разходи имате,печалби...?
Темата не е СПАМ,съвсем сериозно се интересувам,защото съм в безизходица.Аз по едно време работех у дома на черно/или сиво/,и имаше доста работа,ама напоследък нещо замря осезателно.Пък и у дома не си е работа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 13:59 Заглавие: |
|
|
| Само със сервиз трудно се издържа [url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40732&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F0%E0%E1%EE%F2%E8%EC&topicshow=%C2%20%CA%CE%DF%20%CF%CE%D1%CE%CA%C0%20%C4%C0%20%D1%C5%20%CF%D0%CA%C2%C0%CB%C8%D4%C8%D6%C8%D0%C0%CC%C5%20:-)]справка[/url] |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 14:00 Заглавие: |
|
|
Много анонимно сте го написал.Ако не се шегувате,зазбавлявате и искате да разлайвате кучетата напишете кой сте и от къде сте и ще ви насочим към колега с който да побеседвате и да видите за какво иде реч. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 14:48 Заглавие: |
|
|
Зависи от много неща-с какво ще се занимава този сервиз,налични опит,знания,оборудване,предполагаем приток на клиентела и т.н. и т.н.
Питанията за какви пари ще "глътне",приходи и разходи на месец са много относителни и "според-зависи"...
В най-добрия случай ще препечелваш.Добре.Но милионер няма да станеш-това е ясно.
В най-лошия-ще побанкрутирате.Което не ви го пожелавам.
Така че воглаве смело напред,ако се решите и това е.
Пашата обича смелите  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
elenizori Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 20:13 Заглавие: сервиз |
|
|
| Аз съм на същото положение ,но се чудих дали не може да комбинирам една основна и втора допълнителна работа. Ремонтирал съм преди 15 години телевизори но сега електрониката напредна толкова че сякаш съм бил в изолатор през тези години . А тогава си разбирах от работата. Във форума не намерих какви са реалните разходи на година. Какви данъци се плащат. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 20:49 Заглавие: |
|
|
Данъците са ти най-малкия проблем.Или се занимаваш сериозно-или не.В противен случай-на черно.Но не можеш да разчиташ на добър приход.
| Цитат: | | Ремонтирал съм преди 15 години телевизори но сега електрониката напредна толкова че сякаш съм бил в изолатор през тези години . А тогава си разбирах от работата |
Ако ще правиш извънгаранционно-бързо ще си припомниш.Ама само с извънгаранционно не става  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 22:06 Заглавие: |
|
|
По думите ти личи,че не си от най-предприемчивите,и за това ти препоръчам на първо време да съчетаеш една "сигурна" работа с тази от сервизната дейност.Така ще можеш/"в движение"/да си обзаведеш сервиза и да го "подкараш".Това означава,както Мармот каза-на черно/за сега/.След време,сервизната дейност е възможно да претърпи развитие и да ти стане "основна",но при тази ситуация,ако се хвърлиш с "рогата на пред" да инвестираш/не знам с какви средства разполагаш на този етап/за сервиза,твърде е възможно да останеш излъган и разочарован...Много е важно и на какъв "кръстопът" ще ти е сервиза,за да разчиташ на достатъчни доходи от него...То най-важни са уменията,но и "кръстопътя" си важи
Ти си знаеш най-добре... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 0:17 Заглавие: |
|
|
Колегите ти написаха много, сега и аз да ти драсна
Давай, винаги можеш да се наложиш ако си добър, но ще трябва да четеш страшно много и да се учиш. ще ти е ужасно трудно в началото а после просто ще свикнеш с това да ти е трудно. Прите-келепира го няма ако се надяваш да забогатееш но можеш да работиш това което тие приятно и да постигнеш нещо а и да си доволен от себе си.
!!!Интересно ми е защо си анонимен тук и не напишеш аз съм ттози и искам да направя това
А за всички които искат, знаят и могат моето най искренно уважение. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 11:29 Заглавие: |
|
|
Много ми харесват съветите ви особено (на черно ,сиво) и т.н.  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Юни 21, 2008 12:32 Заглавие: |
|
|
Ако ТОВА "черно и сиво",е определящо за сивата икономика в България-с мед да го намажеш!
Аз имах предвид,да "опипа" почвата със сервиза и да види как ще потръгнат нещата,пък след това да се "осветлява",колкото си иска.
Самият,той призна,че отдавна не е работил по тази специалност... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|