Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Да помогнем на техникума А.С Попов
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

al_bundy316 написа:
...Транзистори - 70 на 100 ако не и повече са дефектни. ...

Помня как даскала по практика даваше една торбичка с ненадписани български транзистори (бракувани от завода за микроелектроника когато още е работил) и "назначаваше" един от малкото хора които знаят как се мери транзистор да ги раздели на NPN и PNP и да отдели калпавите. А на държавния си изпит съм сглабял кит на "неомонтана" Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

andrey1988 написа:
. А на държавния си изпит съм сглабял кит на "неомонтана" Laughing

Не си единствен и моя беше такъв. Набор на стабилизиран токоизправител с 723. Между другото държавния изпит беше една парадоия незнам някой да е скъсан на него. А за повечето, които бяха там пипаха поялник за първи път.
Имах съученик, с който се майтапехме , че беше си лепил някакъв кабел по колата с канаколит в Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 17:35    Заглавие: по темата Отговорете с цитат

Аз завърших така наречения Радиотехникум (след това прекръстен на Професионална гимназия по електроника) във Велико Търново преди 5 години. За практиката - общо взето за да си направиш схемата за часа си купуваш елементи, ако имаш поялник или мултицет си го носиш ... Не че няма налични но като поработиш с наличното просто се принуждаваш ако нямаш да си купиш. Държавния изпит ми мина с направата на радиоточка, телевизор Търново 84 и малко повреди по него и направа на една изтеглена схема + дипломна работа. Какво се учи .. София 21, Търново 84 и някой друг радиоприемник. Предполагам, че и сега е така. И така ще си остане. Просто се преподава това, което е спуснато от министерството. Независи от преподавателите какво ще се преподава и учи. Дори и да се снабдят със съвременни телевизори и апаратура ... никой няма да си направи труда да работи на нещо, което го няма в програмите. Знаете ли какъв е въпроса за Търновския радиотехникум ? До кога ще работи. Защото е пред закриване. Така че ... идеята за мен си е позьорство.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Така че ... идеята за мен си е позьорство.

Това е твърде силно казано според мен Wink
Идеята е добра и аз я приветствам,знам че Войнишки щом каже ще го направи даже и със собствени сили.Интересното е че има доста гледни точки а никой не изявява желание да помогне в това дело.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда това което казва hapy_boy_21 e така, аз също завърших преди 2 години ПГЕ А.С.Попов В.Търново. Елементите си ги копувахме сами, светодиоди, транзистори 2Т6551/2Т6821 и ИС К155ЛА3 цокли за тях вярно, че бяха евтини но нямаше да е никак зле да си купуваме и проводници защото трябваше да ровим от една кутия стари къси, парчета изполвани стотици пъти които не се и калайдисваха лесно. Поялниците им се клатеха човките, но все пак работещите ги бяхме отделили. По практика схемите които правехме не бяха нещо особено.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Пепи ,щом ти се занимава направи следното -нека някой по -навътре в нещата от преподавателите да направи едно списъче с необходимите елементи ,схеми транзистори за учебния процес ,пък ние всички ще преровим старите запаси ,дето май за нищо друго не стават и ще дадем ,да има поне с какво да се работи.
Върнете се в началото
elenizori
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 19:44    Заглавие: техникум Отговорете с цитат

И аз мислих за това ELP, но ще си намери ли начин за коректно използване на тези материали, телевизори,радия,телефони, различни видове елементи и т.н.
Върнете се в началото
al_bundy316
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

andrey1988 написа:
Помня как даскала по практика даваше една торбичка с ненадписани български транзистори (бракувани от завода за микроелектроника когато още е работил) и "назначаваше" един от малкото хора които знаят как се мери транзистор да ги раздели на NPN и PNP и да отдели калпавите.

Абсолютно същото е и тук...
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами няма да е като в Щатите я Wink
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Юни 27, 2008 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
...нека някой по -навътре в нещата от преподавателите да направи едно списъче с необходимите елементи ,схеми транзистори за учебния процес ,пък ние всички ще преровим старите запаси ,дето май за нищо друго не стават и ще дадем ,да има поне с какво да се работи.

Подкрепям с двете си ръце, така или иначе съм си малко вехтошар Laughing
Стари платки, елементи... всичко би могло да е от полза. А ако си траем и повтаряме -ще го изкрадат, ще го изпочупят и т.н. лабораториите ще си стоят със все повече остаряващите "София" Exclamation

Цитат:
...но нямаше да е никак зле да си купуваме и проводници...

Нямам думи...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 2 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети