|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 16:38 Заглавие: |
|
|
| al_bundy316 написа: | | ...Транзистори - 70 на 100 ако не и повече са дефектни. ... |
Помня как даскала по практика даваше една торбичка с ненадписани български транзистори (бракувани от завода за микроелектроника когато още е работил) и "назначаваше" един от малкото хора които знаят как се мери транзистор да ги раздели на NPN и PNP и да отдели калпавите. А на държавния си изпит съм сглабял кит на "неомонтана"  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 16:50 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | . А на държавния си изпит съм сглабял кит на "неомонтана"  |
Не си единствен и моя беше такъв. Набор на стабилизиран токоизправител с 723. Между другото държавния изпит беше една парадоия незнам някой да е скъсан на него. А за повечето, които бяха там пипаха поялник за първи път.
Имах съученик, с който се майтапехме , че беше си лепил някакъв кабел по колата с канаколит в  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 17:35 Заглавие: по темата |
|
|
Аз завърших така наречения Радиотехникум (след това прекръстен на Професионална гимназия по електроника) във Велико Търново преди 5 години. За практиката - общо взето за да си направиш схемата за часа си купуваш елементи, ако имаш поялник или мултицет си го носиш ... Не че няма налични но като поработиш с наличното просто се принуждаваш ако нямаш да си купиш. Държавния изпит ми мина с направата на радиоточка, телевизор Търново 84 и малко повреди по него и направа на една изтеглена схема + дипломна работа. Какво се учи .. София 21, Търново 84 и някой друг радиоприемник. Предполагам, че и сега е така. И така ще си остане. Просто се преподава това, което е спуснато от министерството. Независи от преподавателите какво ще се преподава и учи. Дори и да се снабдят със съвременни телевизори и апаратура ... никой няма да си направи труда да работи на нещо, което го няма в програмите. Знаете ли какъв е въпроса за Търновския радиотехникум ? До кога ще работи. Защото е пред закриване. Така че ... идеята за мен си е позьорство. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Така че ... идеята за мен си е позьорство. |
Това е твърде силно казано според мен
Идеята е добра и аз я приветствам,знам че Войнишки щом каже ще го направи даже и със собствени сили.Интересното е че има доста гледни точки а никой не изявява желание да помогне в това дело. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 18:22 Заглавие: |
|
|
| Мда това което казва hapy_boy_21 e така, аз също завърших преди 2 години ПГЕ А.С.Попов В.Търново. Елементите си ги копувахме сами, светодиоди, транзистори 2Т6551/2Т6821 и ИС К155ЛА3 цокли за тях вярно, че бяха евтини но нямаше да е никак зле да си купуваме и проводници защото трябваше да ровим от една кутия стари къси, парчета изполвани стотици пъти които не се и калайдисваха лесно. Поялниците им се клатеха човките, но все пак работещите ги бяхме отделили. По практика схемите които правехме не бяха нещо особено. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 19:23 Заглавие: |
|
|
| Пепи ,щом ти се занимава направи следното -нека някой по -навътре в нещата от преподавателите да направи едно списъче с необходимите елементи ,схеми транзистори за учебния процес ,пък ние всички ще преровим старите запаси ,дето май за нищо друго не стават и ще дадем ,да има поне с какво да се работи. |
|
|
 |
elenizori Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 19:44 Заглавие: техникум |
|
|
| И аз мислих за това ELP, но ще си намери ли начин за коректно използване на тези материали, телевизори,радия,телефони, различни видове елементи и т.н. |
|
|
 |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 20:55 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Помня как даскала по практика даваше една торбичка с ненадписани български транзистори (бракувани от завода за микроелектроника когато още е работил) и "назначаваше" един от малкото хора които знаят как се мери транзистор да ги раздели на NPN и PNP и да отдели калпавите. |
Абсолютно същото е и тук... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 20:57 Заглавие: |
|
|
Ами няма да е като в Щатите я  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 21:16 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | ...нека някой по -навътре в нещата от преподавателите да направи едно списъче с необходимите елементи ,схеми транзистори за учебния процес ,пък ние всички ще преровим старите запаси ,дето май за нищо друго не стават и ще дадем ,да има поне с какво да се работи. |
Подкрепям с двете си ръце, така или иначе съм си малко вехтошар
Стари платки, елементи... всичко би могло да е от полза. А ако си траем и повтаряме -ще го изкрадат, ще го изпочупят и т.н. лабораториите ще си стоят със все повече остаряващите "София"
| Цитат: | | ...но нямаше да е никак зле да си купуваме и проводници... |
Нямам думи... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|