|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 15:53 Заглавие: |
|
|
Тези 60ома не трябва да ги има,това е проблема и ли поне част от него.Сигурен ли си,че кондензаторите са правилно ориентирани?Ако да-явно някой транзистор или чип е пробил. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 15:57 Заглавие: |
|
|
Не е ясно как ги мерите.Ако сте го свалили и дава тези показания,от там е дошъл проблема и с кондензаторите. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vdimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 16:31 Заглавие: |
|
|
nobodyshadow да правилно са монтирани - маркировката съвпада с тази на платката. А при свалянето проверих че и при оригиналните съвпада.
pepi_voinishki1957 както са на платката.
Както писах - между съответните изводи е измерването, но какво реално се мери е трудно да се каже (понеже истинската схема явно се различава от тази от даташита) - и нали има и други елементи които са вързани паралелно между тези точки.
Иначе и на мен така ми се стори - между дрeйна и сорса трябва да се "вижда" диода, а не някакво малко съпротивление. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 18:47 Заглавие: |
|
|
Не ,така на платката няма да стане.Електр.конд. започват да се разреждат и измерването е невярно.Аз лично ,макар и някои да кажат че е еретично ,махам проца и всичко което може да се свали без отпояване и с един стабилизиран токоизправител ТЕС подавам 1 волт директно на електролитите ,като внимавам да не объркам полюсите и ако консумацията е над 2.5А значи има проблем и почвам да разкачам чрез дроселите захр.вериги и като стигна до южния мост изхвърлям дъното
Между другото интересно ми е защо е тая мъка с това дъно дето може за 10 лева ,ама айде...... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vdimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 21:18 Заглавие: |
|
|
Така и предполагах, че няма да стане без демонтаж.
И започнах да мисля - наистина най-малко разпояване изискват дроселите, но пък нали те са масивни да не прегрея платката?
За стабилизираното захранване - нищо не ме спира да пробвам, но за съжаление нямам.
| pepi_voinishki1957 написа: | | Между другото интересно ми е защо е тая мъка с това дъно дето може за 10 лева ,ама айде...... |
Напълно си прав, така е.
1. Ами нестандартно е и трябва да се намери същото на старо. А както разбрах на badcaps.net сменените 13 кондензатора са стандартен проблем. Т.е. затворен кръг - пак ще трябва да се сменят.
2. Търсих но никъде не намерих, ако някой знае откъде ще съм благодарен. Compaq Evo D510 SFF - 277977-01, това е номерът му като резервна част.
3. Компютърът си беше супер - тих, малък и работи доста време извънредно стабилно (и предполагам и при първия си собственик е работил така) . И изведнъж...
Т.е. много ми е интересна и самата причина - защо стана така? |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 0:06 Заглавие: |
|
|
| Смени кондензаторите в вторината част на захранването и после мисли за други неща. При тези напрежения има лоша филтрация на 5 или 12V. от там са заминали и тези по дъното, много е вероятно да е заминало и нещо друго. |
|
|
 |
vdimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 11:50 Заглавие: |
|
|
Направих списък:
2.2uF, 50V
10uF, 50V
100uF, 25V - 2
220uF, 25V - 3
1000uF, 16V - 4
1200uF, 6.3V - 1
2200uF, 6.3V - 1
4700uF, 6.3V - 1
Но възникват 3 въпроса:
2.2 и 10 не е ли възможно да бъдат заменени с друг тип кондензатори изобщо - да не са електролитни? И ако наистина може защо изобщо са ги сложили такива?
1200 не се намира на никакво напрежение, с какво да се заменя?
4700 пък го няма на 6.3V, а следващият размер е толкова дебел, че няма да се събере по никакъв начин - между други кондензатори и два радиатора е. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 12:52 Заглавие: |
|
|
Първите са сложени електролити понеже са много по-евтини (над 100 пъти разлика в цената). Огледай около тоя 4700 дали няма място за още кондензатори, можеш да сложиш 2х2200 или 1500 + 3300uF... И да си призная, това дъно вече бих го отписал... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|