Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Можеле да се смени телевизонен кинескоп с мониторен
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ангел написа:
2.и да махнеш всички резистори и диоди,пак няма да можеш да ползваш оригиналната отклонителна система,защото е предвидена за много по-висока честота,и съответно има ниско съпротивление.
Руснаците друго имаха предвид в онази статия. Намотките в ОС на мониторите са свързани паралелно. Освен отстраняването на всички излишни части, с цел постигане на по-високата индуктивност, подходяща за ТВ развивките, изводите на намотките се разкачат и се навързват последователно. Цялата статия е интересна и с описанието на различни начини за донастройка на чужда ОС към даден телевизор (по-скоро настройка на телевизора към ОС-то, не че някой ще вземе да го прави точно по тези начини).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

dreadx написа:
...Намотките в ОС на мониторите са свързани паралелно. Освен отстраняването на всички излишни части, с цел постигане на по-високата индуктивност, подходяща за ТВ развивките, изводите на намотките се разкачат и се навързват последователно. ......

Повярвай ми приятелю,докато се откажа от оригиналната ОС и я смъкна ок кинескопа съм пробвал и тоя вариант-последователно връзване на намотките Crying or Very sad - нестава!
Или поне не без промяна и в самия тв,което ни ми се харесва лично на мен.Руснаците са малко на принципа "Защо да е просто,след като може да бъде сложно!" Laughing
Не ми се преизчисляват кондензаторите в ХО,а дори и да го направя,във ВО също ще изгубя много време с преоразмеряване и напасване към нискоомни намотки.Аз си държа на това,което съм правил лично,става лесно и бързо Cool Idea
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Така да докладвам пробвах с един 15" кинескоп с вертикалното от Шиалиса и чудо светна след пренареждане на цокъла но не беше распънат по вертикал то ясно защо разлика в инпеданса на отклоненията.И обаче по не внимание гръмнах краиния транзистор,това добре смених го но след запуск има само една вертикална черта заподозрян е TDA2577A Забравих да кажа телевизора е Philips 14-CF1 шасито е CF1 нямам схема.Ще се опитам да намеря итегралата от друг телевизор защото е много скъпа и експерименат си губи смисъла.Мога и да съ обвинил не правилно ТДА-то ама дали Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Изтегли си го от тук:
http://monitor.net.ru/forum/philips-chassis-cf1-download-18946.html
Върнете се в началото
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам защо не мога да го истегля имам регистрация но нещо не става
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Пращам.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко пъти ще ги дъвчем едни и същи неща,като овце когато преживят?Като имаш нужда от схема за този телевизор си имаш и тема пусната по въпроса-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=234606&highlight=#234606
Или забрави??Там ти е отговорено...Тук пак се почна същата дискусия,че даже и със същите действащи лица,че даже и репликите са същите.
А защо от руския Монитор не можеш да сваляш също е дъвкано сумати пъти...
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:27    Заглавие: Отговорете с цитат

То май аз съм виновен Embarassed
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

//offtopic
Не си ти виновен,ама и не може всеки ден да го дъвчем тоя монитор и всеки ден по някой да изревава-"не мога да свалям от монитора".С удоволствие бих написал и тема "Защо не може да се сваля от монитора",ама кел файда,като пак никой няма да я прочете и пак ще се продължава,както досега.
А то всичко е много просто-
Като ти пише в профила-
Цитат:
Участие в группах: Наблюдатели

Няма да стане номера Idea
ADOWWW написа:
Потому что, надо правильно ответить на вопросы при регистрации.
А если Вы не знаете основ физики и электротехники, то здесь Вам делать нечего.
зы. А если пересдать хотите, то удалите свой аккаунт и зарегистрируйтесь по новой.

Arrow А за конкретния проблем-виж си какво става по веригите на хоризонталните отклонителни бобини!
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Решен е проблема с чертата вертикалнат.Кинескоп е присаден от 14" телевизор имам само един дребен проблем червения цвят му идва малком в повече само това е дразнещото.Някакви идеии.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети