| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 19:32 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | | 2.и да махнеш всички резистори и диоди,пак няма да можеш да ползваш оригиналната отклонителна система,защото е предвидена за много по-висока честота,и съответно има ниско съпротивление. | Руснаците друго имаха предвид в онази статия. Намотките в ОС на мониторите са свързани паралелно. Освен отстраняването на всички излишни части, с цел постигане на по-високата индуктивност, подходяща за ТВ развивките, изводите на намотките се разкачат и се навързват последователно. Цялата статия е интересна и с описанието на различни начини за донастройка на чужда ОС към даден телевизор (по-скоро настройка на телевизора към ОС-то, не че някой ще вземе да го прави точно по тези начини). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 23:50 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | ...Намотките в ОС на мониторите са свързани паралелно. Освен отстраняването на всички излишни части, с цел постигане на по-високата индуктивност, подходяща за ТВ развивките, изводите на намотките се разкачат и се навързват последователно. ...... |
Повярвай ми приятелю,докато се откажа от оригиналната ОС и я смъкна ок кинескопа съм пробвал и тоя вариант-последователно връзване на намотките - нестава!
Или поне не без промяна и в самия тв,което ни ми се харесва лично на мен.Руснаците са малко на принципа "Защо да е просто,след като може да бъде сложно!"
Не ми се преизчисляват кондензаторите в ХО,а дори и да го направя,във ВО също ще изгубя много време с преоразмеряване и напасване към нискоомни намотки.Аз си държа на това,което съм правил лично,става лесно и бързо  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:00 Заглавие: |
|
|
Така да докладвам пробвах с един 15" кинескоп с вертикалното от Шиалиса и чудо светна след пренареждане на цокъла но не беше распънат по вертикал то ясно защо разлика в инпеданса на отклоненията.И обаче по не внимание гръмнах краиния транзистор,това добре смених го но след запуск има само една вертикална черта заподозрян е TDA2577A Забравих да кажа телевизора е Philips 14-CF1 шасито е CF1 нямам схема.Ще се опитам да намеря итегралата от друг телевизор защото е много скъпа и експерименат си губи смисъла.Мога и да съ обвинил не правилно ТДА-то ама дали  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:22 Заглавие: |
|
|
| Незнам защо не мога да го истегля имам регистрация но нещо не става |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 9:26 Заглавие: |
|
|
Пращам. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:06 Заглавие: |
|
|
Колко пъти ще ги дъвчем едни и същи неща,като овце когато преживят?Като имаш нужда от схема за този телевизор си имаш и тема пусната по въпроса-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=234606&highlight=#234606
Или забрави??Там ти е отговорено...Тук пак се почна същата дискусия,че даже и със същите действащи лица,че даже и репликите са същите.
А защо от руския Монитор не можеш да сваляш също е дъвкано сумати пъти... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:27 Заглавие: |
|
|
То май аз съм виновен  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 16:04 Заглавие: |
|
|
//offtopic
Не си ти виновен,ама и не може всеки ден да го дъвчем тоя монитор и всеки ден по някой да изревава-"не мога да свалям от монитора".С удоволствие бих написал и тема "Защо не може да се сваля от монитора",ама кел файда,като пак никой няма да я прочете и пак ще се продължава,както досега.
А то всичко е много просто-
Като ти пише в профила-
| Цитат: | | Участие в группах: Наблюдатели |
Няма да стане номера
| ADOWWW написа: | Потому что, надо правильно ответить на вопросы при регистрации.
А если Вы не знаете основ физики и электротехники, то здесь Вам делать нечего.
зы. А если пересдать хотите, то удалите свой аккаунт и зарегистрируйтесь по новой.
|
А за конкретния проблем-виж си какво става по веригите на хоризонталните отклонителни бобини! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 12:35 Заглавие: |
|
|
| Решен е проблема с чертата вертикалнат.Кинескоп е присаден от 14" телевизор имам само един дребен проблем червения цвят му идва малком в повече само това е дразнещото.Някакви идеии. |
|
|
 |
|