| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Мони Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 19:32 Заглавие: как да си монтирам луминесцентни лампи? |
|
|
Имам един грозен полилей на тавана, искам да го заменя с луминесцентни лампи със силна ,равномерна ,бяла светлина....Трябват ми за снимки.
НО нищо не разбирам от тези неща, все пак съм жена
Имате ли представа къде мога да се обадя да мми монтират такива лампи, колко струва, и т.н.
Също така трябва ли да се махне полилея и така нататък.
Благодаря предварително за инфото!
п.п съжалявам ако поста звучи идиотски, но не разбирам наистина нищо  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 19:36 Заглавие: |
|
|
Всеки електротехник или човек с достатъчно познания може да го направи.По принцип луминисцентното осветление е крайно неподходящо за домашни цели.Може би един нов полилей с отговарящи на вкуса ти стъкла е по-доброто решение.Аз лично не бих сменил меката светлина от обикновена крушка със тази на луминисцентните. За снимки може би ще ти трябват някакви допълнителни прожектори със разсейватели но не мога да ти кажа в момента каква е цветната температура на различните видове осветления.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 19:56 Заглавие: |
|
|
Ако полилея е с поне 3 лампи,и не е чак толкова грозен Можеш да замениш лампите с нажежаема жичка (крушките) с енергоспестяващи такива с топла светлина,на марковите такива(Осрам,Филипс) е указано върху кутииката как светят.Трябва да са поне 20Ватови,цената на хубавите е около 15Лева за брой.Замяната става,като отвинтиш старата крушка и завинтиш новата лампа,естествено ако има място на грозния полюлей.... |
|
|
 |
Мони Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 19:59 Заглавие: |
|
|
защо да е неподходящо за домашно осветление? доста разочароващо...
мислех да си взема прожектор, но ми казаха че много вреди на очите и едва гледаш с това нещо... |
|
|
 |
Мони Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 20:09 Заглавие: |
|
|
Все пак,бихте ли ми дали телефон на някакво място откъдето мога да купя такива лампи и да ми ги монтират? МЕрси
п.п. също ако има такива във форума ще се радвам да пишат и да ми кажат цени |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 20:15 Заглавие: |
|
|
Скъпа Мони:
1.Откъде си.
2.Във всеки магазин за осветителни тела продават.
3.Може да ти ги монтира:
а)познат с технически умения
б)техник
в)техник на щат или с договор от магазина,в който са закупени
4.Цени най-различни,защо не употребиш:http://www.google.bg/ |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 20:18 Заглавие: |
|
|
След като търсиш и такава помощ, добре би било да си признаеш от къде си (интернет има и на други места).
А малко по-нагоре в този раздел има една тема за клиентите търсещи сервиз, а така също и бутон Потребители които можеш да сортираш по подходящ начин, да си избереш някой и да се свържеш на лични (РМ). |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
| Първо,трябва да посочите къде се намирате за да може колега,ако пожелае да Ви помогне или даде телефон.Енергоспестяващи лампи вече се продават навсякъде.В хипермаркети,магазинчета за ел. материали и т.н. където има "М.Бриколаж" или "Практикер" също.Ако желаете луменисцентното осветление да става за снимки и да е от класическите "пури",то трябва телата за него да са с електронни баласти,което прави средно 50 лева на лампа,за най мизерните китайски устройства.Енергоспестяващата лампа обичайно е с винт като обикновената крушка и е необходимо едно развинтване и завинтване,естествено на изключено захранване.Далеч съм от мисълтта,че не знаете какво е енергоспестяваща лампа,но все пак да подсетя.Това е една бяла конусовидна кутиика с метална резба в единия край и 2-3-4 бели кремвиршчета стъклени,в другия... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 20:27 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | 2-3-4 бели кремвиршчета |
Ми така е като пита жена.Избива ви на извращения,не ви е срам  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 20:28 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | Цитат: | | 2-3-4 бели кремвиршчета |
Ми така е като пита жена.Избива ви на извращения,не ви е срам  | Е добре де извинявам се: кремвиршчета=пурички  |
|
|
 |
|