| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 14:35 Заглавие: |
|
|
| с дистанционното си работи нормално, а клиента иска да си работи нормално.Така че не ми е проблем да сменя процесора.За сега опитвам мсички други възможности. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:04 Заглавие: |
|
|
Изключете бутонната платка и измерете сумарното и съпротивление което е равно на точно сумата от всички резистори.Ако има разлика в сумата някои от резисторите е с променена стойност.Симулирайте матрицата с потенциометър и една кнопка към маса .Променяики стойността на потенциометъра, включвате кнопката докато откриете положение при което може да се превключват каналите и другите функции.Ако това стане правите нова матрица с новите стойности. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:09 Заглавие: |
|
|
Тоя вход или ще работи или не. Ако е от процесора, няма да се държи така. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:41 Заглавие: |
|
|
mitachi, или ще работи правилно или неправилно.От гръмотевичката се прецаква нещо и въпреки че всичко е точно /напрежение ,резисторите на копчетата, памет /входа започва въпреки правилните команди самият той да бърка.Въпреки че при мен шасито беше друго но входа същия ,бая си поиграх но ефект никакъв .Точно по същия начин бъркаше бутоните .Управия -нов проц.Дори ти ми прати оня ден стабилизатор за него,за което отново благодаря.Чувайки цената на проца клиента с огромно удоволствие се отказа от клавиатурата. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:43 Заглавие: |
|
|
Получи се. НО трябва да променям стойностите от 0 до 100ком. Това предполагам е дефект на процесора, защото телевизора от самото начало е бил с такъв симптом. Утре ще се заема с преработката на резисторната матрица. Единствено ще трабво да разменя с мостчета и прекъсване на писти бутоните AV/TV и MENU. Това ме навежда на извода за дефект в процесора.
Благодаря на всички за памощтта. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 22:33 Заглавие: |
|
|
Пепи, не е споменато в темата, че дефекта е свързан с гръм? Намествал съм съпротивления, ама при замена на процесор с друг запис. Аз бих подходил така: Отделям клавиатурата от захранването и подавам вънншни 3.3V точни.(на клавиатурата) На изхода трябва да са точно определените напрежения за правилна работа на бутоните. Процесора ги следи с не много малък хистерезис. Ако работи точно-бих проверил защо захранването е 3.7v. Трябва да се вземе под внимание и уредите които се ползват за измерване! По съм склонен да мисля, че ако имаше проблем с процесора, напреженията на входа за клавиатурата да са по ниски. Както обикновенно се случва. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 07, 2008 13:11 Заглавие: |
|
|
| Опитал съм го и това с външно захранване. Използвам професионален стабилизатор. Нямаше резултат. В момента вече втори час тествам телевизора с преработената резисторна матрица и предложения тук дъмп. Засега телевизора се държи перфектно. А колкото до тези 3.7В(с точност са 3.64) съм сменял ценери и електролитни кондензатори. Постигнал съм 3.63В (но тоази разлика може да е и от точността на уреда) . Ще го тествам още малко телевизора но според мене това си е дефект на процесора.Може би входното съпротивление на този вход се различава от допустимото. |
|
|
 |
|