Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ELITE 21 ES 05 - проблем с управление на телевизора РЕШЕНО
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Сря Авг 06, 2008 14:35    Заглавие: Отговорете с цитат

с дистанционното си работи нормално, а клиента иска да си работи нормално.Така че не ми е проблем да сменя процесора.За сега опитвам мсички други възможности.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Изключете бутонната платка и измерете сумарното и съпротивление което е равно на точно сумата от всички резистори.Ако има разлика в сумата някои от резисторите е с променена стойност.Симулирайте матрицата с потенциометър и една кнопка към маса .Променяики стойността на потенциометъра, включвате кнопката докато откриете положение при което може да се превключват каналите и другите функции.Ако това стане правите нова матрица с новите стойности.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя вход или ще работи или не. Ако е от процесора, няма да се държи така.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi, или ще работи правилно или неправилно.От гръмотевичката се прецаква нещо и въпреки че всичко е точно /напрежение ,резисторите на копчетата, памет /входа започва въпреки правилните команди самият той да бърка.Въпреки че при мен шасито беше друго но входа същия ,бая си поиграх но ефект никакъв .Точно по същия начин бъркаше бутоните .Управия -нов проц.Дори ти ми прати оня ден стабилизатор за него,за което отново благодаря.Чувайки цената на проца клиента с огромно удоволствие се отказа от клавиатурата.
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 06, 2008 17:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Получи се. НО трябва да променям стойностите от 0 до 100ком. Това предполагам е дефект на процесора, защото телевизора от самото начало е бил с такъв симптом. Утре ще се заема с преработката на резисторната матрица. Единствено ще трабво да разменя с мостчета и прекъсване на писти бутоните AV/TV и MENU. Това ме навежда на извода за дефект в процесора.
Благодаря на всички за памощтта.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Авг 06, 2008 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Пепи, не е споменато в темата, че дефекта е свързан с гръм? Намествал съм съпротивления, ама при замена на процесор с друг запис. Аз бих подходил така: Отделям клавиатурата от захранването и подавам вънншни 3.3V точни.(на клавиатурата) На изхода трябва да са точно определените напрежения за правилна работа на бутоните. Процесора ги следи с не много малък хистерезис. Ако работи точно-бих проверил защо захранването е 3.7v. Трябва да се вземе под внимание и уредите които се ползват за измерване! По съм склонен да мисля, че ако имаше проблем с процесора, напреженията на входа за клавиатурата да са по ниски. Както обикновенно се случва.
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 07, 2008 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитал съм го и това с външно захранване. Използвам професионален стабилизатор. Нямаше резултат. В момента вече втори час тествам телевизора с преработената резисторна матрица и предложения тук дъмп. Засега телевизора се държи перфектно. А колкото до тези 3.7В(с точност са 3.64) съм сменял ценери и електролитни кондензатори. Постигнал съм 3.63В (но тоази разлика може да е и от точността на уреда) . Ще го тествам още малко телевизора но според мене това си е дефект на процесора.Може би входното съпротивление на този вход се различава от допустимото.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети