Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PHILIPS L01.2E ПРОБЛЕМ С ТРАНЗИСТОР 7435

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 21:00    Заглавие: PHILIPS L01.2E ПРОБЛЕМ С ТРАНЗИСТОР 7435 Отговорете с цитат

PHILIPS шаси L01.2E пробит транзистор 7402 BUT11 и гръмнал 7435 BD137 който изпълнява ролята на регулиращ хоризонталния размер в диодния модулатор.Кондензатора в долното рамо на модулатора 2424 със стойност 47 нано на 100 волта също сцепен в горния си край.След смяна на трите елемента всичко работи добре но температурата на 7435 BD137 силно ме притеснява.Меко казано пече като печка.Сложих малко радиаторче но все пак температурата е много височка.Платката отдолу е леко потъмняла на това място.Шасито е сравнително ново и нямам опит с него.Самото свързване на този транзистор е леко необяснимо за мен.Бихте ли споделили опит с това шаси и по-специално наблюдения за този транзистор ??? Става въпрос за 21 инча .Тримера регулира нормално размера захранването е в норми но температурата е висока повече от тази на BUT11 например.

В подобно шаси L01.2L например този транзистор липсва ???
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Вто Авг 19, 2008 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен, 2416 не си върши работата оптимално,щом BUTта се е *пробил*.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 20, 2008 0:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросният транзистор е за регулировка на размер по хоризонтала .Според мен проблемите са тръгнали от 2424.С BD139 правен ли е опит за сравняване на работната температура?Имал съм случай и с едно ТХО дето си църкаше от време на време и транзисторите се опичаха.В адски мъки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Авг 20, 2008 7:15    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз смятам че от 2424 е тръгнало но незнам защо пече този толкова Sad .По принцип в момента съм сложил BD139 а на стария неможах да разчета надписа по обясними причини Very Happy Не мога да си обясня и какъв е този режим и схема на свързване Sad Чакам да видя колко време ще изкара Question Question Тримера си регулира нормално Confused:Някой ако има поглед върху температурния режим на този транзистор ???
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 20, 2008 8:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери конд. от другата страна на откл. с-ма С2404. Режима на транзистора зависи(като скачен съд) от него. Колко волта е напр. на колектора?
Върнете се в началото
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Авг 20, 2008 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

За да се намали тока който протича през транзистора ,направете следното: Изключете транзистора от схемата и вижте състоянието на хоризонталния размер.Ако хор. размер е свит, добавете към С 2407 паралелно още един С около 1nF с който почти ще изпълни екрана.След това сложете пак транзистора и регулирайте допълнително ако е необходимо.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 20, 2008 10:25    Заглавие: Отговорете с цитат

С две ръце подкрепям идеята на Dimow.Сигурно неслучайно елементите там са показани със звездички.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети