| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 21:00 Заглавие: PHILIPS L01.2E ПРОБЛЕМ С ТРАНЗИСТОР 7435 |
|
|
PHILIPS шаси L01.2E пробит транзистор 7402 BUT11 и гръмнал 7435 BD137 който изпълнява ролята на регулиращ хоризонталния размер в диодния модулатор.Кондензатора в долното рамо на модулатора 2424 със стойност 47 нано на 100 волта също сцепен в горния си край.След смяна на трите елемента всичко работи добре но температурата на 7435 BD137 силно ме притеснява.Меко казано пече като печка.Сложих малко радиаторче но все пак температурата е много височка.Платката отдолу е леко потъмняла на това място.Шасито е сравнително ново и нямам опит с него.Самото свързване на този транзистор е леко необяснимо за мен.Бихте ли споделили опит с това шаси и по-специално наблюдения за този транзистор ??? Става въпрос за 21 инча .Тримера регулира нормално размера захранването е в норми но температурата е висока повече от тази на BUT11 например.
В подобно шаси L01.2L например този транзистор липсва ??? _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 21:38 Заглавие: |
|
|
| Според мен, 2416 не си върши работата оптимално,щом BUTта се е *пробил*. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 0:05 Заглавие: |
|
|
| Въпросният транзистор е за регулировка на размер по хоризонтала .Според мен проблемите са тръгнали от 2424.С BD139 правен ли е опит за сравняване на работната температура?Имал съм случай и с едно ТХО дето си църкаше от време на време и транзисторите се опичаха.В адски мъки. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 7:15 Заглавие: |
|
|
И аз смятам че от 2424 е тръгнало но незнам защо пече този толкова .По принцип в момента съм сложил BD139 а на стария неможах да разчета надписа по обясними причини Не мога да си обясня и какъв е този режим и схема на свързване Чакам да видя колко време ще изкара Тримера си регулира нормално :Някой ако има поглед върху температурния режим на този транзистор ??? _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 8:35 Заглавие: |
|
|
| Провери конд. от другата страна на откл. с-ма С2404. Режима на транзистора зависи(като скачен съд) от него. Колко волта е напр. на колектора? |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 10:13 Заглавие: |
|
|
За да се намали тока който протича през транзистора ,направете следното: Изключете транзистора от схемата и вижте състоянието на хоризонталния размер.Ако хор. размер е свит, добавете към С 2407 паралелно още един С около 1nF с който почти ще изпълни екрана.След това сложете пак транзистора и регулирайте допълнително ако е необходимо. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2008 10:25 Заглавие: |
|
|
| С две ръце подкрепям идеята на Dimow.Сигурно неслучайно елементите там са показани със звездички. |
|
|
 |
|