| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
halim Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 26, 2008 14:57 Заглавие: USB или PCMCIA WLAN ? |
|
|
| Интересува ме кое е по добрия вариант USB или PCMCIA WLAN на един стар лаптопп който искам да го включа към моята безжична мрежа. Лаптопа е 233 MHz 96 MB RAM WIN98 има и USB но е USB 1.0 и е само един. Интересува ме кое ще натоварава по малко компютъра и е по добре за тази цел или в краен случай LAN на USB или PCMCIA ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 26, 2008 15:55 Заглавие: |
|
|
| еми и в длата случея ще има малко чдове с PCMCI-я ще дърпа доста ресурс от памета и процесора и ще върви бавно.С USB ще е по добре но проблема на него ще WIN98 заради драиверите ако ги нямаш но предполагам че ще има аконе на диска то в нета.USB-то няма да го товари. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Авг 26, 2008 17:01 Заглавие: |
|
|
За PCMCI незнам колко дърпа ама USB WIFI на машина с CPU под 500MHz e пълна трагедия дори под линукс камоли под win!
P.S. Bengata защо си сигорен, че USB то няма да го товари?Аз си мисля, че ще го смачка....Щом USB wifi закачена на лаптоп с coreduo се усеща разлика в поведението на машината особено при по слаб сигнал и силно зашумен терен при което има много корекции на грешки и се харчи много системни ресурси!Най добре е да вземеш от някъде да тестваш и да прецениш но не ми се вярва USB to да се справи с тази конфигорация... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
halim Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 27, 2008 13:34 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за информацията, аз се чудех кое ще натоварва по малко конфигурацията, но май като гледам ще карам без интернет, ако наистина натовара толкова много. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 27, 2008 17:09 Заглавие: |
|
|
Нямаш ли Lan? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 28, 2008 13:09 Заглавие: |
|
|
| Bengata написа: | | с PCMCI-я ще дърпа доста ресурс от памета и процесора и ще върви бавно.С USB ще е по добре |
Пълни глупости! _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
halim Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 11:06 Заглавие: |
|
|
| LAN нямам, този лаптоп ще се исползва за диагнозтика на автомобили и искам да го включа към интернет, имам безжичен рутер. Мога да пусна и кабел до гаража не е далече, но въпроса е кой вариант ще натоварва по малко компютъра, все пак възможностите му са малки. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
Има Лан PCMCIA!Според мен ако избираш м/у PCMCIA & USB WiFi,първото би било по-добре!А ако ще слагаш лан то има и USB лан но PCMCIA то ще е най-добре стига и марката и да не е някои боза...Попринцип WiFi то иска повечко процесор особено USB версиите и да не говорим ако е слаб сигнала или мноого зашумен ефира тогава процесора му се взема здравето  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|