Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

USB или PCMCIA WLAN ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
halim
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Каспичан

МнениеПуснато на: Вто Авг 26, 2008 14:57    Заглавие: USB или PCMCIA WLAN ? Отговорете с цитат

Интересува ме кое е по добрия вариант USB или PCMCIA WLAN на един стар лаптопп който искам да го включа към моята безжична мрежа. Лаптопа е 233 MHz 96 MB RAM WIN98 има и USB но е USB 1.0 и е само един. Интересува ме кое ще натоварава по малко компютъра и е по добре за тази цел или в краен случай LAN на USB или PCMCIA ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес MSN Messenger
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 26, 2008 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

еми и в длата случея ще има малко чдове с PCMCI-я ще дърпа доста ресурс от памета и процесора и ще върви бавно.С USB ще е по добре но проблема на него ще WIN98 заради драиверите ако ги нямаш но предполагам че ще има аконе на диска то в нета.USB-то няма да го товари.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Авг 26, 2008 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

За PCMCI незнам колко дърпа ама USB WIFI на машина с CPU под 500MHz e пълна трагедия дори под линукс камоли под win!
P.S. Bengata защо си сигорен, че USB то няма да го товари?Аз си мисля, че ще го смачка....Щом USB wifi закачена на лаптоп с coreduo се усеща разлика в поведението на машината особено при по слаб сигнал и силно зашумен терен при което има много корекции на грешки и се харчи много системни ресурси!Най добре е да вземеш от някъде да тестваш и да прецениш но не ми се вярва USB to да се справи с тази конфигорация...
halim
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 27, 2008 13:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за информацията, аз се чудех кое ще натоварва по малко конфигурацията, но май като гледам ще карам без интернет, ако наистина натовара толкова много.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес MSN Messenger
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 27, 2008 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямаш ли Lan?
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 28, 2008 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Bengata написа:
с PCMCI-я ще дърпа доста ресурс от памета и процесора и ще върви бавно.С USB ще е по добре

Пълни глупости!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
halim
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 30, 2008 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

LAN нямам, този лаптоп ще се исползва за диагнозтика на автомобили и искам да го включа към интернет, имам безжичен рутер. Мога да пусна и кабел до гаража не е далече, но въпроса е кой вариант ще натоварва по малко компютъра, все пак възможностите му са малки.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 31, 2008 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Има Лан PCMCIA!Според мен ако избираш м/у PCMCIA & USB WiFi,първото би било по-добре!А ако ще слагаш лан то има и USB лан но PCMCIA то ще е най-добре стига и марката и да не е някои боза...Попринцип WiFi то иска повечко процесор особено USB версиите и да не говорим ако е слаб сигнала или мноого зашумен ефира тогава процесора му се взема здравето Shocked
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети