| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Borislav Dimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 19:04 Заглавие: Въпрос за контролери на Moeller |
|
|
Въпросът ми е относно контролерите на Moeller (easy 400/600, easy 500/700, 800, MFD).
Някой може ли да сподели опита си с тях относно реализацията на PID регулатор на термични процеси.
Опитвам се да използвам един easy 719 DC-TC като регулатор. В момента го ползвам като позиционен регулатор с хистерезис. Някой реализирал ли е PID с 800 или MFD.
Благодаря предварително. _________________ http://www.processmodeling.org/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 8:15 Заглавие: |
|
|
И с 800 и с MFD става. В ниския ценови клас може да погледнеш Fatek и Unitronics. _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 11:43 Заглавие: |
|
|
по принцип съм работил със LOGO! на Сименс и в програмката Logo Soft има един семпъл файл точно за такъв процес ако не те мързи свали си програмката и виж там как е направено мисля че бяха 4-5 блока
и между другото май ще ти трябва и това:
http://www.comecogroup.com/corp/bulgarian/pdf/trc.pdf _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 01, 2008 20:29 Заглавие: Re: Въпрос за контролери на Moeller |
|
|
Зависи за какви процеси ти трябва ПИД регулатора .Аз лично не съм особенно очарован ...АЦП-то е също доста гърчаво.Все пак Easy е програмируемо реле.ПИД регулатора на Unitronics наистина е изключително добър ,ауто пид тунинга също работи доста добре,което ме изненада приятно.Скоро имаше промоций на стари модели Юнитроникс на много добри цени ,а Юнитроникс си е PLC - Easy едно нещо като нищо (лично мнение).Ако ще управляваш вентили чрез ШИМ ,то аз го правя със свой си регулатор и работи надеждно ,НО зависи от процеса ,точността и куп други щуротии .
Ето с този хубостник скоро пусках една система за темпериране на шоколадова маса и използвах 3 пид канала управляващи пропорционални вентили на "Белимо" и останах като гръмнат колко добре работи това Тайванско PLC .PID-a с ауто ПИД тунинг по нищо не отстъпва на същите такива на Siemens or Allen-Bradley ,да не кажа ,че
е по-добър.А цената няма да я коментирам .Поръчах доста скиптично една бройка с нужните ми модули и останах доволен.
http://www.vigorplc.com.tw/eng/product.htm
Модерирано от RC
Трябва ли постоянно да повтарям, че НЕ СЕ ОТГОВАРЯ С ТОЗИ бутон  _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
Borislav Dimitrov Нов потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 02, 2008 16:50 Заглавие: |
|
|
Поръчал си го вече ...Другият път мисли за Юнитроникс ,Вижън 120 е добро решение има вариант с директни входове за термодвойка. _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 02, 2008 19:12 Заглавие: Re: Благодаря за отговорите. |
|
|
| Borislav Dimitrov написа: | Необходимо е детайла да се нагрява по определен график: време за достигане на зададена температура, време за задръжка, нагряване (охлаждане) до следваща температура и т.н.
По принцип, когато няма особени изисквания към нагряването, си върша работата дори и с мои самоделки – съвсем класически тиристорни ПИД регулатори. |
Мисля, че в много "несамоделни" PID регулатори има "Ramp" функция. Струва ми се, че тя е точно за такива случаи. Дали няма да е решение на проблема ти без излишно усложняване на апаратурата?
Виж примерно тук или това, а сигурно има и много други. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 02, 2008 21:34 Заглавие: |
|
|
Е те тия вторите и да ми ги подаряват не бих ги взел .
Мульо ,нещо не схванах идеята ти с рампата и ПИД-а ,би ли разяснил ? _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 18:06 Заглавие: |
|
|
Не съм ползвал тази функция, но мислех, че е предназначена именно за това - да поддържа контролирания параметър на различни нива през различни периоди от времето. Бъркам ли? А примерите дадох доколкото да се дръпне информация по въпроса и да се реши дали тази функция наистина е от полза в случая.
И аз не съм почитател на Комеко, тези просто ми хрумнаха в момента. |
|
|
 |
|