Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

14`` телевизор TRIDENT
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 9:58    Заглавие: 14`` телевизор TRIDENT Отговорете с цитат

Колеги искам да отворя една тема за този телевизор тук. От скоро започнаха да излизат на нашия пазар. За един месец през мен минават над 20бр. от тях за ремонт и 90% са предпродажбени. Останалите 10% са след закупуване и са работили не повече от час(според клиенти). Почти на всичките проблема е в крайния транзистор за ХО . Слагат се някакви китайчета, за които няма данни в интернет. Но BU508DF успешно ги заменя.За въпросния телевизор разполагам със схеми в 3 варианта. Различията са в захранването. Утре ще ги кача във файлообменника. По принцип самите схеми се разпространяват със телевизора.
Иска ми се да си кажете мнението за самото изпълнение на тези телевизори (след като ви дойде някой за ремонт), защото според мен са направени много нестабилно. С един от тях вече една седмица се занимавам защото при работа повече от 3 часа гори BU508DF и не мога да намеря защо е така. КАкто при този така и при останалите забелязвам много силно греене на този транзистор. Следващата ми стъпка ще е да монтирам по-голям радиатор за проба.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 10:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко насляпо ама...Явно не е попадало все още такова говедо при мене.Но преди имаше едни други Trident пак беше голяма мъка...
Какви са означенията на оригиналните транзистори?
И защо не пробваш със някой транзистор от шаси свалян за да се разбере дали проблема не е до ментак-транзистор?
А и въобще BU508DF не е много свестен транзистор-що не пробваш някой по-хубав,как ще се държи...
Идеята за ламарината също не е лоша...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

"Китайчето" не се сещам за означението а и го изхвърлих, но беше нещо от рода T17**D.
Цитат:
А и въобще BU508DF

Досега не съм имал проблеми с тези транзистори. Но за всичко си има първи път Very Happy . Можле последното ми зареждане да е било ментеливо Evil or Very Mad . Ще пробвам с друг.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов е прав, опитай с някой друг - мисля, че 2SD2333 не е лош транзистор и не е скъп.
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

За цената не ми е проблем Wink .Каквото поръчам-такова ми се доставя Wink Wink
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

И освен тези дето ти е казал Иван-и 2SD1878 2SD1651 S2055 BU2527DX BU4508DX-все хубави транзистори стига да не уцелиш ментак.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то и BU508DF е хубав транзистор стига да не уцелиш ментак. Laughing
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 11:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен има нещо гнило в схемното решение.Най лесното става взима се един работещ мери се температурата на тр. и ако е в нормите се свалят всичките характеристики около Н и нататък е лесно.
Върнете се в началото
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Според мен има нещо гнило в схемното решение.

И аз мисля така. защото всичките си греят като този който е при мен.А с този се зъдълбочих защото е клиентски и ми се върна със същия проблем. Изгорял BU508DF. Ще пробвам с друг транзистор или ще увелича радиатора за проба.Шасито от долната страна под транзистора е потъмняло от прегряване. От този случай си правя извода, че ще ми се върне още някой за ремонт но до тогава ще експериментирам. Wink
GOSHO и аз ги "уважам" тези транзистори.

Последната промяна е направена от iwkom на Нед Сеп 07, 2008 12:00; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Шасито от долната страна под транзистора е потъмняло от прегряване

Това ама хич не е добре Confused ,пробвай с някой от тези дето ти даде Божил ама преди това мери всичко с осцилоскопа,снимай и сравнявай има ли разлика с новия + температурата де.

Последната промяна е направена от old4 на Нед Сеп 07, 2008 12:04; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети