Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с усилвател с LM3886

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: strajica

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 10:54    Заглавие: Проблем с усилвател с LM3886 Отговорете с цитат

Един приятел ме помоли да му направя тая схема:
СХЕМА

Но има едни шумове подобни на състене псст пс псс .
Не е постяно се мени намалява усилва се и така като пусна сигнал свири но слабо. Бсичко прегледано многократно няма грешки по изпълнението на схемата, елементите изправни.

Моля за помощ да разрешим тоя проблем ? Rolling Eyes Embarassed

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста-абревиатури на елементи се пишат на родния им език Exclamation
emoned
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Чирпан

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега пробва ли чиповете поотделно дали работят - т.е. като откачиш изхода на единия чип и ще пробваш дали работи нормално другия.А ако така всичко е наред виж масите между отделните чипове и захранването и провери отделно усилването на двата чипа дали е еднакво. Предполагам използваш точни резистори в обратните връзки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Чиповете се самовъзбуждат!Сложи по 100нано/100волта от маса към плюс и от маса към минус директно на крачетата на LM ките! И като цяло схемата не е мн добра...направо да не те разочаровам но уси*аш качеството на чипа!Той като е сам свирка много впечетляващо,незнам от къде си ги купил може и ментаци да са...Аз си ги поръчах от вън и засвири от раз!Но не по тая схема просто не ми допада Confused
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: strajica

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 22:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Открих проблема по схема кондензатор 4.7pf е сложен а той трябва да е 47pf . Замених ги и се оправи тръгна си нормално . Ам иаз така му казвам на тоя ама той така изка и така му го правя. Иначе си слушам на лампата и си ми е добре Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети