| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2008 10:54 Заглавие: Проблем с усилвател с LM3886 |
|
|
Един приятел ме помоли да му направя тая схема:
СХЕМА
Но има едни шумове подобни на състене псст пс псс .
Не е постяно се мени намалява усилва се и така като пусна сигнал свири но слабо. Бсичко прегледано многократно няма грешки по изпълнението на схемата, елементите изправни.
Моля за помощ да разрешим тоя проблем ?
Коригирал съм ти поста-абревиатури на елементи се пишат на родния им език _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoned Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2008 17:17 Заглавие: |
|
|
| Колега пробва ли чиповете поотделно дали работят - т.е. като откачиш изхода на единия чип и ще пробваш дали работи нормално другия.А ако така всичко е наред виж масите между отделните чипове и захранването и провери отделно усилването на двата чипа дали е еднакво. Предполагам използваш точни резистори в обратните връзки. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2008 18:32 Заглавие: |
|
|
Чиповете се самовъзбуждат!Сложи по 100нано/100волта от маса към плюс и от маса към минус директно на крачетата на LM ките! И като цяло схемата не е мн добра...направо да не те разочаровам но уси*аш качеството на чипа!Той като е сам свирка много впечетляващо,незнам от къде си ги купил може и ментаци да са...Аз си ги поръчах от вън и засвири от раз!Но не по тая схема просто не ми допада  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2008 22:01 Заглавие: |
|
|
Открих проблема по схема кондензатор 4.7pf е сложен а той трябва да е 47pf . Замених ги и се оправи тръгна си нормално . Ам иаз така му казвам на тоя ама той така изка и така му го правя. Иначе си слушам на лампата и си ми е добре  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|